"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bozdağ'dan cinsel istismar davasında sanığın aldığı ceza hakkında açıklama

20 Nisan 2016, Çarşamba 20:55
Adalet Bakanı Bozdağ, Karaman'daki cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanığa verilen cezaya ilişkin, "Bu ceza bundan sonra benzer suçlar için caydırıcı bir etki yapacaktır." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Karaman'daki bazı öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanığa mahkemece 508 yıl 3 ay hapis cezası verilmesine ilişkin, "Yargının verdiği karar somut bir olaya ilişkin bir karardır. Ama bu kararın ortaya çıkması, sanığın aldığı ceza bundan sonra benzer suçlar için caydırıcı bir etki yapacaktır." dedi.

Bozdağ, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için geldiği Trabzon'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bozdağ, bir gazetecinin Karaman'da bazı öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanığa 508 yıl 3 ay hapis cezası verildiğini hatırlatması üzerine, Karaman'daki olayın kabul edilemez bir olay olduğunu söyledi.

"Benzer suçlar için caydırıcı etki yapacaktır"

Mahkemenin sanığa verdiği cezaya değinen Bozdağ, "Yargının verdiği karar somut bir olaya ilişkin bir karardır. Ama bu kararın ortaya çıkması, sanığın aldığı ceza bundan sonra benzer suçlar için caydırıcı bir etki yapacaktır. Ama sadece cezaların caydırıcılığı bu konuda yetmez. Aynı şekilde toplumsal bilincin de yüksek olmasında son derece büyük önem arz etmektedir. Kol kırılır yen içinde kalır anlayışı ile işlenen suçlar, ahlaksızlıklar, çirkinlikler konusunda sessiz kalmamalıyız. Kim yanlış yapmışsa, suç işlemişse, böylesine bir eylemde bulunmuşsa bunları mutlaka hukuka teslim etmeliyiz, yargıya çıkarmalıyız, hesap vermesini sağlamalıyız ki bu tür ahlaksızlar böyle hadiselerin gizli kalmasından cesaretlenerek yeni ahlaksızlıklar, yeni suçlar işlemesinler." diye konuştu.

Bir gazetecinin davanın kısa sürede sonuçlandığını söylemesi üzerine de Bozdağ, "Bu mahkemenin takdiridir. Mahkeme dosyayı tekemmül etmiş olduğunu gördüğü zaman böyle bir karar verebilir. Hepimiz bu konuda mahkemenin takdirine saygı duymamız gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

Karaman'daki cinsel istismar davasında sanığın cezası belli oldu

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/karaman-daki-cinsel-istismar-davasinda-sanigin-cezasi-belli-oldu_394267

AA

Okunma Sayısı: 1881
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı