"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Bu kadar yetki bir insana verilir mi’ diyen Furkan Vakfı’nın konferansına izin verilmedi

16 Şubat 2017, Perşembe 14:33
Furkan Vakfı’nın 19 Şubat’ta Diyarbakır’da düzenlemeyi planladığı ‘İmana Ulaşmak’ konulu konferansına izin vermedi.

Diken'de yer alan habere göre vakfın genel başkanı Alparslan Kuytul, cemaatine yönelik sohbetinde ‘partili cumhurbaşkanlığı’nı hedefleyen anayasa değişikliğini şu sözlerle eleştirmişti: “Yani bazı kimseler Mustafa Kemal’e, İsmet İnönü’ye Esad’a diktatör diyor. Ben incelemedim ama inceleyen biri söyledi; Mustafa Kemal’in böyle bir yetkisi yokmuş. İnönü’nün de Esad’ın da… Bu kadar yetki bir insana verilir mi? O zaman neden parlamento var.”

Diyarbakır valiliği, Anayasa’nın 34’üncü maddesi, İl İdaresi Kanunu ve Olağanüstü Hal Yasası’nın ilgili maddelerine atıfta aldığı yasak kararını şöyle duyurdu: “Bahse konu etkinlik ile ilgili tarafınıza yapılan tebligata müteakip, söz konusu etkinliğe gelme planı yapan şahıs/şahıslar ile görüşülerek bahse konu etkinliğin yasaklandığının bildirilmesi ilimiz merkez ve dış ilçelerimizin muhtelif yerlerine asılan pankart ve afişlerin düzenleme kurulu tarafından 16 Şubat, 08.00’e kadar kaldırılması, kaldırılmadığı taktirde gerekli idari işlemlerin bilinmesi hususu tarafınıza tebliğ olunur.”

Etiketler: furkan vakfı
Okunma Sayısı: 4701
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı