"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Can Dündar'a saldırıyla ilgili 2 kişi daha gözaltında

07 Mayıs 2016, Cumartesi 13:22
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a, İstanbul Adliyesi önünde silahla ateş açılmasıyla ilgili 2 kişi daha gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili başlattığı çalışma kapsamında Murat Ş.'nin arkadaşı olduğu değerlendirilen 2 şüpheliyi daha yakaladı.

Saldırının ardından gözaltına alınarak götürüldüğü Çağlayan Polis Merkezinde ilk ifadesi alınan ve "tehdit", "hakaret", "yaralama" suçlarından kaydı olduğu öğrenilen ve Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan Murat Ş. ve 2 arkadaşı için 24 saat ek gözaltı süresi verildi.

Olayı tüm yönleriyle soruşturmak ve aydınlatmak için Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekiplerine bağlı polislerden özel ekip kurulduğu öğrenildi.

Şüphelinin telefon kayıtları incelemeye alınırken, olayda kullandığı ruhsatsız tabanca balistik incelemeye gönderildi.

Olayla ilgili 20 kişinin tanık olarak ifadesine başvurulurken, şüphelinin sorgusunda "Kimseden emir almadığını, olayı kendi gerçekleştirdiğini ve Can Dündar'ın adliyede olacağını medyadan öğrendiğini" söylediği, "Dündar'ı sevmediğini, sadece bireysel olarak ders vermek amaçlı böyle bir eylem gerçekleştirdiğini" tekrarladığı öğrenildi.

Şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ederken, olayla ilgili yarın da ek gözaltı süresi isteneceği öğrenildi.

Dündar'a, İstanbul Adliyesi önünde silahla ateş açan Murat Ş. gözaltına alınmış, olayda Dündar yara almamış, NTV Muhabiri Yağız Şenkal hafif yaralanmıştı.

Olayın ardından gözaltına alınan Murat Ş. Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilmişti. 

AA

Etiketler: can dündar, saldırı
Okunma Sayısı: 1553
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı