"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çarşı Davası'nda önemli gelişme

11 Eylül 2015, Cuma 11:02
Çarşı Davası'nda savcı mütalaasını açıkladı.

Savcı, "hükümeti devirmeye teşebbüs"le suçlanan 35 sanığın beraatini istedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen iddianamede Beşiktaş'ın ünlü Çarşı taratraf grubunun liderlerinin aralarında bulunduğu 35 şüpheli ‘cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmekle’, yani darbe girişimiyle suçlanıyordu. Savcı bugün mütaalasını açıkladı. "Hükümeti devirmeye teşebbüs" le suçlanan 35 sanığın beraatini istedi. Savcı beraat talebine gerekçe olarak 'darbe amacına ulaşmaya yetecek plan ve organizasyon, görev paylaşımı, hiyerarşik yapıda eylem şeması gibi somut olguların bulunmaması'nı gösterdi.  

Yaklaşık 2 yıldır devam eden soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yapılırken, savcının hazırladığı 38 sayfalık iddianamede 9 polis müşteki yani şikayetçi olarak yer almıştı. Şüpheliler arasında Çarşı grubunun kurucularından ‘Sarı Cem’ lakaplı Cem Yakışkan ile Çarşı'nın pankartlarını hazırlayan Deve Erol lakaplı Erol Özdil ile Halil İbrahim Erol, Numan Bülent Ergenç, Hakan Tezel ve Ayhan Güner de yer alıyordu. 

İddianamede, Gezi Parkı eylemlerinin demokratik tavır koymaya yönelik iyi niyetli gösteriler olarak başladığı, marjinal grupların katılmasıyla eylemlerin bir süre sonra amacından saptığı belirtilirken, Marjinal grupların ‘Taksim’de toplanan insanları hükümete karşı kışkırtarak, demokratik olmayan yöntemlerle hükümeti düşürmeyi amaçladığı’ savunulmuştu. 

Şüpheliler, Gezi Parkı eylemleri sırasında Beşiktaş’ta bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi’ni işgal etmeye çalışmakla suçlanıyordu.

Okunma Sayısı: 1595
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı