"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP`den `ulusal yas` teklifi

19 Şubat 2016, Cuma 20:16
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ankara`daki saldırıda ölen 28 kişi için 3 günlük ulusal yas ilan edilmesi için Meclis`e teklif verdi.

Tanal, kanun teklifinin gerekçesinde “Yurttaşlarımızın maruz kaldığı ve Tüm Türkiye`yi derin bir kedere boğan bu acı olayın yaralarını sarmak için toplumda `Ulusal Yas` beklentisi mevcuttur. Teklifle 17.02.2016 tarihinde Ankara İli Devlet Mahallesi Askeri Lojman Bölgesi`nde meydana gelen terör saldırısında ölen vatandaşlarımız için `Üç` gün süre ile `Ulusal Yas` ilan edilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

CHP`li Tanal, Ankara`daki Devlet Mahallesi Askeri Lojman Bölgesi`nde, askeri servis araçlarının bulunduğu noktada meydana gelen asker, polis ve sivil 28 kişinin ölmesine neden olan patlamanın ardından TBMM Başkanlığı`na `Ulusal Yas Günü İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi` sundu. Tanal, kanun teklifinin genel gerekçesi için şu açıklamayı yaptı:

“Ankara`da askeri lojmanların olduğu bölgede TSK personelini taşıyan servis araçlarının trafik ışıklarında bekledikleri anda servis araçları bombalı terör saldırısına uğramış ve saldırı düzenlenmesi sonucunda 28 vatandaşımız ölmüştür. Yurttaşlarımızın maruz kaldığı ve Tüm Türkiye`yi derin bir kedere boğan bu acı olayın yaralarını sarmak için toplumda `Ulusal Yas` beklentisi mevcuttur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin bölünmez bütünlüğünün korunması ile beraber insanlık dışı hareket eden tüm terör örgütlerine karşı birlik içinde mesaj vermek öncelik haline gelmiştir. Teklif ile 17.02.2016 tarihinde Ankara İli Devlet Mahallesi Askeri Lojman Bölgesi`nde meydana gelen terör saldırısında ölen vatandaşlarımız için `Üç` gün süre ile `Ulusal Yas` ilan edilmesi amaçlanmaktadır”

Kanun teklifinin madde gerekçeleri şöyle:

MADDE 1- 17.02.2016 tarihinde Ankara ilinde meydana gelen patlamada ölen yurttaşlarımız anısına `Ulusal Yas Günü` ilan edilmesi amaçlanmaktadır.

MADDE 2 – Yürürlük Maddesidir.

MADDE 3- Yürütme maddesidir.

Ankara`da 17 Şubat Çarşamba günü meydana gelen patlamada ölenler için `Ulusal Yas Günü İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi` ise şöyle:

MADDE 1- 17.02.2016 tarihinde Ankara ilinde meydana gelen patlamada ölen yurttaşlarımız için üç gün süreyle ulusal yas ilan edilmiştir.

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu Yürütür. 

 

DHA

Etiketler: chp, ulusal yas
Okunma Sayısı: 1065
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı