"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çiftçiler yağmur duasına çıktı

22 Ekim 2016, Cumartesi 15:13
Aydın'ın Koçarlı ilçesinde sonbahar yağışlarının azlığı nedeniyle topluca yağmur duası yapıldı.

Çulhalar Mahallesi'nde çiftçiler, geleneksel hale gelen aşure hayrı sonrası, sonbaharın kurak geçmesi nedeniyle yağmur duası yaptı. Koçarlı Belediyesi ve Çulhalar Muhtarlığı düzenlediği etkinliğe; Koçarlı Belediye Başkanı CHP'li Mutlu Öztürk, Çulhalar Mahallesi Muhtarı Bilgin Sözen, vaiz Hulusi Kaya, Satılar İlkokulu eski Müdürü Durmuş Ali Bulut'un yanı sıra çok sayıda kişi ve çocuk katıldı.

Kılınan öğle namazı ardından ilahiler eşliğinde konuklara çeşitli ikramlar yapıldı. Kuran-ı Kerim okunması okunmasının ardından İlçe Müftülüğü Vaizi Hulusi Kaya ve bazı imamlar öncülüğünde yağmur duası gerçekleştirildi. Mahalle Muhtarı Bilgin Sözen, "Her yıl geleneksel olarak aşure hayrı yapıyorduk. Uzun yıllar mahallemize yağmur yağmadı. Su kaynakları yeterince beslenemedi. Az yağışın sıkıntısını hissedeceğiz. Vatandaşlarımız, ürünlerine ve hayvanlarına su vermek için zor durumda kaldılar. Biz de yağmur yağması için dua ettik" dedi.

Etkinlikte ayrıca lokma hayrı da yapıldı.

DHA

Okunma Sayısı: 1579
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı