"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cindoruk aday olmadı

16 Ocak 2011, Pazar
Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, 10. Olağan Büyük Kongrenin açılışına gönderdiği yazılı mesajda, ‘’Partimizin olağan kongresinde görevi değerli bir arkadaşımıza bırakma kararında bir değişiklik yapmıyorum’’ diyerek aday olmadı.

Demokrat Parti’nin (DP) 10. Olağan Büyük Kongresi dün yapıldı. DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un aday olmadığı kongerede, genel başkanlık için 6 kişi başvuruda bulundu. Ankara Atatürk Spor Salonu’nda yapılan DP 10. Olağan Büyük Kongresi’sinde Divan Başkanlığına Kayseri İl Başkanı Osman Çilsal seçildi. Divanın Başkanlığı’nın oluşturulmasının ardından Demokrat Parti, Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi ve ANAVATAN Partisi’nin kurucu ve yöneticileri ile şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra DP Kadın Kolları başkanlığı tarafından oluşturulan koro tarafından İstiklal Marşı okundu.

CİNDORUK ADAY OLMADI
Kongrenin açılışında DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un gönderdiği yazılı mesaj okundu. Cindoruk, mesajında şunları kaydetti: ‘’Köklü ve güçlü partimizin genel başkanlığını onurla bugüne kadar yürüttüm. Partimizin olağan kongresinde görevi değerli bir arkadaşımıza bırakma kararında bir değişiklik yapmıyorum. Yüce Kongremizin değerli başkan adayları, görev isteğinde bulundular. Onlara ve partimize ebedi başarılar diliyorum. Benim için bu görev yapılmıştır. Parti üyesi sorumluluğunu hayatım süresince sadakatle ve yurtsever duygularla sürdüreceğim. Allah vatanımızı ve partimizi korusun.’’

TÜZÜK DEĞİŞİKLİKLERİ KABUL EDİLDİ
Tüzüğün, ‘’Seçim Hazırlıkları ve Seçimler’’ başlıklı 44. maddesi, Genel İdare Kurulu, Teşkili, Görevleri ve Görev Bölümü’’ başlıklı 50. maddesi ile ‘’Milletvekili Aday Tespit İşlemleri’’ başlıklı 78. maddesinde değişiklik yapıldı. Tüzükte yapılan değişikliğe göre, kadın ve gençlik kolları kotalarına ilişkin hükümler bu kongrede uygulanmayacak.
Yapılan değişiklik Genel İdare Kurulu (GİK) üye sayısı 60’dan 50’ye düşürüldü. Kongrede seçimin blok liste ile yapılacağı karara bağlanırken, genel başkan yardımcılığı sayısı artırıldı ve başkan yardımcılıklarının görev ve yetkileri yeniden belirlendi. Ayrıca, milletvekili aday tespitinin aday yoklaması, önseçim ve merkez yoklaması yöntemleriyle yapılacağı kararlaştırıldı.

TÜRKİYE KIRAT’I BEKLİYOR
Kongrenin yapıldığı Ankara Atatürk Spor Salonu’nda kırmızı beyaz renkler kullanıldı. Salonda konuşmaların yapılacağı platformun üzerine, ‘’Türkiye Kırat’ı Bekliyor’’ yazılırken, partinin eski genel başkanlarının posterleri ile Türk bayrağı asıldı.
Salonda tribünler, delegeler ve partililer, salonun iç bölümü ise onur konukları ve gazeteciler için hazırlandı. Salona, ‘’Söylem: Sıfır sorun, eylem: sıfır çözüm’’, ‘’Aklanmadan ak olmaz’’, ‘’AKP’nin ekonomi politikası işsizlik yaratan büyüme’’, ‘’İyi ki varsın baba, dün dündür bugün bugündür. Nerde galmıştık? Yeniden böyyük Türkiye’’, ‘’Sayın Başbakan İsviçre’den ne haber?’’, ‘’Milliyetçiye hakaret, bölücüye cesaret’’, ‘’Diktatörler gelir geçer, demokrasiler kalır’’, ‘’Elde sensin, dilde sen, gönüldesin, baştasın, sen Özal’ın, Menderes’in gönlündeki aşktasın’’ yazılı pankartlar asıldı. Atatürk Spor Salonu’nun dışında da çok sayıda seyyar satıcı yiyecek, içecek ve parti amblemli şapka, rozet, atkı satışı yaptı. 

Okunma Sayısı: 1061
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • osman Dostsever

    16.1.2011 00:00:00

    İnr edilmekten şallah ülke ve ülkenin temiz insanları,bu yeni kadroyla istirmar edilmekten kurtarılır.Elemeği ve alınterine değer verecek bir ekip ülke yönetimine getirilir.Şehit kanlarıyla alınan bu topraklar,paralı veya parasız elden çıkarılması son bulur.Herşeyi satıp,ülkemizde kiracı gibi olmak istemiyoruz..

  • TURGUT ÜNAL

    16.1.2011 00:00:00

    MİLLİYETÇİLER, DİCİLER,(Gerçek dindarlar değil asla), koministler, ABD-ADD VS VS VS HEP EL ELE VERDİK, BU ÜLKEYE HİZMET EDEN DEMOKRATLARI YER İLE YEKSAN ETTİK.MEZARA DEFNETTİK...KINA YAKSIN BAZILARI

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı