"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cizre'de yeni muamma

08 Şubat 2016, Pazartesi 11:02
Şırnak'ın Cizre ilçesindeki bir bodrum katında yaralıların günlerdir ambulans beklediği tartışmalarına bir de operasyonla ilgili birbiriyle çelişen açıklamalar eklendi.

TRT Haber bodrum kata operasyon düzenlendiğini ve 60'a yakın PKK'lının öldürüldüğünü duyurdu, ardından bu haberi geri çekti. Şırnak Valiliği ise detay vermediği bir operasyon açıklamasında "10 PKK'lı öldürüldü" dedi. HDP'ye göre ise, '30 kişi yanarak öldü.'

PKK'ya yönelik operasyonların en yoğun olduğu yerlerden biri olan Şırnak'ın Cizre ilçesindeki bir bodrum katında yaralıların olduğu iddiaları günlerdir tartışılıyor. TRT Haber televizyonu pazar günü geçtiği bir son dakika bilgisinde, "Cizre'de 60'a yakın terörist etkisiz hale getirildi" dedi. TRT Haber'in internet sitesinden daha sonra kaldırılan bu haberde, "Güvenlik güçleri Şırnak Cizre'de teröristlerin kontrolündeki bodrum kata girdi. Çatışmada 60'a yakın terörist etkisiz hale getirildi" ifadeleri yer aldı.

Aynı saatlerde HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "İki saat önce iki büyük patlama gerçekleşti. Sonrasında böylesi bir iddia ortaya atıldı. Binadakiler yanarak yaşamını yitirenin 9 kişi ve katledilen bir kişi dışında 52 kişinin olduğunu bizimle paylaşmışlardı. Öyle anlaşılıyor ki oradaki binadır. Elimizde net bir bilgi yok. Ama böyle bir vahşet yaşanmış olabilir. Günlerdir mahsur kalan insanların hastaneye taşınmasını istedik. Böyle bir şey yaşandıysa çok büyük katliamdır" ifadelerini kullandı.

Daha sonra PKK'ya yakın ANF'ye konuşan Sarıyıldız, "Bir binada 30'a yakın kişi yanmış halde bulundu. Bedenlerinde kurşun izi yok" dedi.

Valilik: 10 terörist etkisiz hale getirildi

8 Şubat Pazartesi günü Şırnak Valiliği'nin yaptığı açıklamada ise, "Cizre'de terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda dünden bu yana 10 terörist etkisiz hale getirildi" denildi. Ancak söz konusu operasyonun bodrum katına dönük olup olmadığı belirtilmedi.

HDP'liler devlet yetkililerinin bölgeye ambulans göndermediğini savunarak, gidip yaralıları kendileri almak istiyor.

Hükümet ise, hem Sağlık Bakanlığı hem de HDP'li belediyenin ambulanslarının yaralıların olduğu söylenen bodrum kata yönlendirildiğini ancak ambulanslara ateş açıldığını belirtiyor. Son olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu, 10 112 ambulansı, 1 helikopter ambulans ve 1 uçak ambulansın görevlendirildiğini açıklamış ancak "Muhtemelen yaralı hiç yok. O kadar süre beklendi, getirilen yaralı olmadı" demişti.

Etiketler: şırnak, cizre, bodrum
Okunma Sayısı: 1873
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı