"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çorumlu girişimciden damperlerin üst geçitlere takılmasını önleyecek sistem

08 Aralık 2018, Cumartesi 14:13
Çorum'da bir girişimci tarafından KOSGEB desteğiyle geliştirilen "Yön Denetim Valfi" sistemiyle kamyon damperinin kendiliğinden açılarak köprü ve üst geçitlere çarpmasının engellenmesi amaçlanıyor.

Çorum'da bir girişimci tarafından KOSGEB desteğiyle, kamyon damperinin kendiliğinden açılarak köprü ve üst geçitlere çarpmasının engellenmesi için sistem geliştirildi.

Hitit Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren SMS Hidrolik firması yöneticilerinden Mustafa Salman, bir müşterisinden gelen talep üzerine kamyon damperlerinin kendiliğinden açılması nedeniyle meydana gelen kazaların önlenmesi için proje hazırladı.

Hazırladığı projeyle KOSGEB'in Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı'ndan yararlanan Salman, "Yön Denetim Valfi" adı verilen sistem sayesinde damperin iki ayrı işlemle devreye girerek istem dışı açılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yaklaşık 4 aylık çalışma sonucu geliştirilen sistemin seri üretimine de geçildi.

Salman, talep üzerine yürüttüğü çalışma sonucu ortaya çok işlevli, benzeri olmayan bir ürün çıktığını söyledi.

Birbirinden bağımsız birkaç valfin kamyona monte edilmesiyle benzer işlevlerin yerine getirilebileceğine işaret eden Salman, kendilerinin ise tek bir valf ile hem kamyonun damperinin hem de arka kapağının tamamen sürücü kontrolünde olmasını sağladıklarını vurguladı.

Geliştirdikleri valf ile kamyonların damperlerinin özellikle seyir halindeyken istem dışı açılmayacağının altını çizen Salman, şöyle devam etti:

"Damper, sürücünün konsolda bulunan bir butona basması ile çalışıyor. Araç temizliği esnasında ya da seyir halindeyken yanlışlıkla basılan buton, damperi aktif hale getiriyor ve kazalar meydana geliyor. Ürettiğimiz valf ile damperin iki ayrı işlem ile devreye girmesini sağladık. Sürücü butona bastıktan sonra bir de bizim eklediğimiz hidrolik kolu kullanarak damperi çalıştırabiliyor. Ayrıca aynı valf ile kamyonun arka kapağı da sürücünün kontrolünde açılıp kapanarak taşınan ürünün zarar görmesi engelleniyor."

 

AA

Etiketler: Çorum, kamyon, KOSGEB
Okunma Sayısı: 2973
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı