"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çözün o zaman, ne bekliyorsunuz?

01 Kasım 2019, Cuma 23:15
KHK’lılar Platformu Sözcüsü Filiz Soylu, “Arınç, ‘KHK sorunu bir haftada çözülür’ diyor, çözsünler o zaman” ifadesini kullandı.

KHK kıyımı

Arınç: KHK mağduriyetlerine son verilsin

KHK platformu sözcüsü Filiz Soylu, Bülent Arınç’ın “KHK faciadır, bir haftada çözülebilir” sözleriyle ilgili “Bülent Arınç bir haftada çözülür diyorsa o zaman bekliyoruz, hemen çözülsün” yorumu yaptı.

Atilla Güner’le Akşam Postası adlı canlı yayınına katılan KHK’lılar platformu sözcüsü Filiz Soylu, yaşadıkları süreç ve Arınç’ın sözleri ile ilgili şunları söyledi: ‘’Biz bunları biliyoruz. Bu zulmü, bu zulmü yapanlardan dinlemek gerçekten dehşet verici. İş arkadaşı bildiğimiz insanların ihbarıyla bunların yaşandığının söylemesi çok önemli. Biz yaşıyoruz, ama bu zulüm nedeniyle ölenler var. Onlar için artık adalet çok geç. Kanser olup ölenler, intihar edenler var. 60 dan fazla KHK mağduru öldü. Bülent Uçan en çarpıcı örnektir. İş Kur’da iş beklerken öldü. Öldükten sonra işe iade edildi’’.

Günah çıkarmaya çalışanlar var

Soylu, ‘’Bir haftada düzeltilir bu işler dedi. Demek ki yapılabiliyormuş bekliyoruz o zaman çözülsün. Günah çıkarmaya çalışanlar var. Arınç’ı ayrı tutuyorum. Çünkü inşaattan atlayan Fatih hocamız var, Mahir bebek var. 

Onun için günah çıkarmaya çalışanlar oluyor. Toplumun bize karşı daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Çok acı çekildi daha fazla acı çekilsin istemiyoruz” şeklinde konuştu.

***

Cezaevleri felâket

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Türkiye’de şu anda çok yoğun insan hakları ihlâlleri yaşanıyor. Cezaevlerinde ise tam bir felaket hali yaşanıyor.” dedi.

Gergerlioğlu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna, hak ihlallerine ilişkin 3 bin 500’e yakın başvuru olduğunu ancak komisyonun tesbit ettiği tek bir ihlâlin bile bulunmadığını söyledi.  İnsan hakları konusunun öncelikleri olduğunu belirten Gergerlioğlu, “Türkiye’de şu anda çok yoğun insan hakları ihlâlleri yaşanıyor. Cezaevlerinde ise tam bir felâket hali yaşanıyor. Kulaklarınıza inanamıyorsunuz. Bu komisyonun başkanlığı adeta devlet kurumlarını temize çıkarma başkanı. Apaçık ihlâller hakkında sorular soruyoruz, araştırın diyoruz, bize sadece ihlâli yapan kurumların cevaplarını gönderiyor. Kendisi herhangi bir araştırma yapma ihtiyacı hissetmiyor.” diye konuştu. Cezaevlerinde yaşandığı iddia edilen ihlaller ile bazı cezaevlerinde çocuklarıyla birlikte kalan annelerin yaşadıklarını anlatan Gergerlioğlu, ayrım yapmadan kendilerine gelen her türlü ihlâl başvurusunu gündeme getirdiklerini ifade etti. TBMM - aa   

Etiketler: khk
Okunma Sayısı: 3706
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Levent

    21.1.2020 16:34:16

    Söylenecek çok şey var ama hiç kimsenin umrunda bile değiliz toplum tarafından terk edilmiş zavallılarız o yüzden susuyorum. Sadece şunu söyleyebilirim ben de ne vatan ne millet ne bayrak ne din ne de aile bıraktılar.

  • erhan

    2.11.2019 08:42:46

    darbeyi kim yazdı, kim onayladı, kim oynadı bilmem, Hepsini Allah'a havale ediyorum hemde Kahhar ismine, bildiğim tek şey var sa şu an işlerinden atılıp, eşinden, aşından, çoluk çocuğundan, ailesinden ayrı konularak açlığa sefalete itilip canlı cenaze haline getirilen ve bunun yanında bir sürü insanın ceza evlerine atılmasa vesile olup o belgelere imza atanların, bir an önce şatafatlı hayattan kurtulup empati kurarak düşünmesini isterim. şu an almış olduğunuz ah arşı alaya çıktı sanırım. bu yanlıştan bir an önce dönüp suçu günahı olmayan bu insanların ceza evlerinden çıkarılarak işlerine iade edilmelerini sağlayıp helalleşmelerini tavsiye ederim. yoksa ölüm bize şah damarımızdan daha yakındır. orada, o dedi, bu dedi sorumluluk ondaydı, işin patron oydu bu gibi söylemlerin hiç bir önemi olmayacaktır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı