"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Cumhur İttifakı”nın istikbali meçhul

07 Nisan 2019, Pazar 13:05
Gazeteci Hakan Albayrak, mahalli seçimleri değerlendiği yazısında “Cumhur İttifakı”nın istikbalinin meçhul olduğunu söyledi.

"AK Parti'den kopan oylar" başlıklı, 6 Nisan 2019 tarihli yazıda iktidara aleştiriler getiren Hakan Albayrak'ın yasınının bir bölümü şöyle:

"31 Mart’ta AK Parti ve MHP toplamda yüzde 51’in üzerinde oy aldı ve “Cumhur İttifakı” çoğunluk olma özelliğini korudu. Geçen yazımda bu neticenin AK Parti iktidarı için -Ankara, Antalya ve muhtemelen İstanbul’da büyükşehir belediye başkanlıklarının CHP’ye geçmesine rağmen- rahatlatıcı olduğunu söylemiştim. Evet rahatlatıcı; ama sadece günü kurtarmak bakımından.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Pazara kadar değil mezara kadar” dese de “Cumhur İttifakı”nın istikbali meçhul ve milyonlarca AK Parti’linin elinin MHP’ye oy vermeye alışması AK Parti için riskli bir durum.

Yozlaşan iktidara ders olsun diye 31 Mart’ta CHP’li yahut İYİ Parti’li adaylara oy veren AK Parti’li -veya ‘AK Parti kökenli’- seçmenler de yok değil; bunlar şimdilik nadirattan; ‘AK Parti tabanı CHP ve türevlerinden uzak durur’ kaidesini bozmayan istisnalar;  ama onların tavrı da AK Parti için bir riski, en azından risk emaresini ifade ediyor; Ekrem İmamoğlu gibi siyasetçilerin çizdiği / çizeceği ‘makul ve mutedil CHP’li profili’ bu emareyi güçlendirebilir ve kimi AK Parti’lilerin eli CHP’ye bile oy vermeye alışabilir, bu alışkanlık da bir miktar yayılabilir. (Yüzde 50 + 1 için yırtınılan bir sistemde küçücük miktarlar bile hayati derecede önemli olabilir.)

Ayrıca, HDP’ye gidip gelen ve geldiği gibi tekrar gidebilecek olan oylar var.

*

Yozlaşma diyoruz… Adını koyalım: Kibir, küstahlık, akraba taassubu, akçeli işlerde adam kayırmacılık, hukuk ihlalleri, medyada çoğulculuğa tahammülsüzlük vs, vs, vs…

Bunlar büyük ölçüde “ortak akıl” ilkesinin terkedilmesinden kaynaklanıyor veya o ilkenin terkedilmesinden ötürü ayyuka çıkabildi. Ekonomideki kötü gidiş de büyük ölçüde bundan kaynaklanıyor. (...)Bugün muazzam bir perspektifi olabilirdi AK Parti’nin. Gelinen noktada ise, oylarının hatırı sayılır bir kısmının MHP’ye geçmesine yol açan ve nereye varacağı belli olmayan “Cumhur İttifakı”na bel bağlamaktan başka yol göremiyor.

*

Kendini düzeltebilir mi AK Parti? Tabii ki düzeltebilir. Bu konuda iyimser miyim? Değilim."

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 6865
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin Tanır

    7.4.2019 21:47:41

    Akp iktidarının,seçim öncesi ve seçim sonrası tavırları,seçmene eksi olarak yansımıştır. Bir akp li seçmen olarak,kapanamayacak oy farkı için,bu kadar çabalamak,benim oy verme yönümü bile etkilemiştir. Demokrasiye zarar vermeden,derhal sonuçların,kazanan adaylara mazbatasinin verilmesi,kaybedenin,kazananı tebrik etmesi,kazananın kaybedeni uğurlaması milli geleneğimizdir.sayim işlemleri,sonucu etkilemeyecektir.farklı düşünceler,iktidar partisini yıpratacaktır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı