"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle kutuplaşma keskinleşti'

28 Mayıs 2021, Cuma 22:35
Karar gazetesi yazarı Taha Akyol, “CB sisteminde yaşayarak görüyoruz ki, partiler arası mücadeleye “devlet yetkileri”ni katmak hiç iyi olmadı: Kutuplaşma keskinleşti” dedi.

Karar Gazetesi yazarı Taha Akyol, “Partili Cumhurbaşkanı” başlıklı bir yazı kaleme aldı. “Cumhurbaşkanı ve partisinin genel başkanı Erdoğan’ın son grup konuşmasındaki iki sözü, Türkiye’de ne kadar ciddî bir sistem sorunu olduğunu gösteriyor” diye yazısına başlayan Akyol, Erdoğan’ın “Geçmişten bugüne hiçbir iddia, hiçbir itham ortada bırakılmayacak, her şey yargı tarafından araştırılıp, tüm yalanlar, iftiralar ortaya dökülecektir” sözüne ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında söylediği “Bu daha bir. Daha neler olacak neler, daha dur bakalım. Bunlar iyi günler…” sözüne dikkat çekti. Akyol, “CB sisteminde yaşayarak görüyoruz ki, partiler arası mücadeleye “devlet yetkileri”ni katmak hiç iyi olmadı: Kutuplaşma keskinleşti, kamu kurumları siyasallaştı, yargıya güvensizlik arttı, ekonomi daha da bozuldu” ifadelerini kullandı. 

Düze çıkmak için şart

“Devlet Bahçeli bile Meclis Başkanı’nın “tarafsızlığı”nı vurgulayarak partiler arasında uzlaştırıcı bir rol üstenmesini öneren bir metin açıkladı” diyen Akyol, şunları yazdı: “Mustafa Şentop Erdoğan’a ne diyebilir ki? Türkiye’nin partisiz cumhurbaşkanına ihtiyacı kesindir. (…) Bugünkü tartışmalarda partisiz cumhurbaşkanı yargıya destek verebilir, iddialar hakkında Devlet Denetleme Kurulu’nu da harekete geçirebilirdi. Türkiye’nin buna ihtiyacı yok mu? Güçlenmekte olan Meral Akşener de diğer muhalefet liderleri de korkup sinmeyecekler elbette… Türkiye’nin düzlüğe çıkmasının en önemli şartlarından biri, partisiz cumhurbaşkanı sistemine geçmektir.” 

Okunma Sayısı: 1762
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    29.5.2021 14:10:53

    S.Başkanlığı sisteminin ülkemize uygun olmadığı çok acı hadiselerle görülmektedir.Muhalefet partisi başkanının doğum yerine gitmesini'Benim memelektimde hemşehrilerim gereken cevabı verdiler.Daha neleeeer neler görecek,diye tehdit savuran birinin değil c.başkanı sıradan biri dahi olsa hakkında tehdit,tahrik,provakasyon ve şiddete yardım-yataklıktan ceza alması gerekri nereedemi HUKUK DEVLETİNDE.Ceza almayı bırakalım hakkında yanlış yapıyorsun dahi diyemiyen yandaş basında bu yapılanalra alkış tuttuğu ülke olduk.Şehit cenazesine taziyeye giden,mağdur olan insanlara gidip dertlerini dinleyen,parti lideri olarak toplumla kucaklaşan birine böylesine tehditler tertipletenlerin,sözleri ile bunu ifşa ederek hala tehditler savurması değil siyaset ülkede basın sektörü olmak üzere dernek,parti,spor kululerinde dahi yönetime alınmaması gerekir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı