"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Darbeyi yapanlar çağdaşlıktan bahsedemez'

21 Temmuz 2016, Perşembe 11:54
Makedonya'daki Kalkandelen Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzeti, darbe girişimine ilişkin "Darbeyi yapanlar, onları destekleyenler demokrasiden ve çağdaşlıktan bahsedemez." dedi.

Makedonya'daki Kalkandelen Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin İzeti, darbe girişiminin sadece bedenen ve aklen değil, ruhen ve kalben de herkesi yıprattığını söyledi.

Son zamanlarda Arnavut dünyasından konuyla ilgili değişik sesler yükseldiğini ve farklı kesimlerden propagandalar olduğunu belirten İzeti, demokratik herkeste "Türkiye'de halk tarafından seçilmiş bir hükümet ile kurumlar var ve bunlara karşı militan bir şekilde darbe yapıldı." düşüncesinin hakim olması gerektiğini vurguladı.

İzeti, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sevmeyebilirsiniz ama o cumhurun seçtiği bir başkandır. Demokratik ve çağdaş şekilde düşünen bir insanın Erdoğan'a saygı duyması gerekir. Darbeyi yapanlar, onları destekleyenler demokrasiden, insan haklarından ve çağdaşlıktan bahsedemez." ifadelerini kullandı.

Türk halkını darbe girişimine verdiği cevap için kutlayan İzeti, "Hürriyet anlayışının silahların karşısında nasıl durabileceğini gösterdiler ve dünyaya bir destan yazdılar." dedi.

AA

Okunma Sayısı: 1200
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı