"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dava insanları mal mülkle buluşunca ne hale geldi?

01 Ocak 2019, Salı 18:58
Gazeteci yazar Ahmet Taşgetiren, yeni yılın ilk yazısında "İnsan bir durup kendine bakmalı" diyerek, siyasetteki bozulmaya dikkat çekti.

Taşgetiren'in Karar'da yayınlanan (1 Ocak 2019) yazısının bir bölümü şöyle:

"Diyorum ki, insan kendine bir bakmalı. Mesela bir yıl dönümünde, 2018'den 2019'a girerken... Yola nasıl çıktık, nerelere geldik, değil mi?

Benim gibi 70 yıla bakmalı. Ne bileyim, gençliklerinde kendilerini 'dava insanı' diye tanımlayanların, mal mülkle, iktidarla buluştuğunda nasıl bir kişiliğe dönüştüğüne bakmalı. İnançlarına baskı yapıldığı dönemlerde adalet arayanların, adalet dağıtma konumuna geldiklerinde verdikleri hükmün adalete ne kadar yakın veya uzak olduğuna bakmalı.

Kürsülerde “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” sözünü yüreğinin en derininden çıkan sözlerle söyleyenlerin, yakın dostlarının adaletsizliği karşısında sustuklarında yüreklerinin nasıl dönüşüm geçirdiğine bakmalı. 

Hani o çok secvdiğimiz söz var ya: “İnandığınız gibi yaşamazsanız yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız.” Benim yazmaya çalıştığım tam o işte. Yola çıkarkenki iç disiplinini yol boyunca korumak, bunun için de statülerin getirdiklerini sorgulamak demek bu. Yoksa tıpkı “Bir zamanların mücahidleri şimdi müteahhit oldu” dramatizmi gibi dramatik değerlendirmelere konu olma riski var. İnsan bir durup bakmalı, bir yola çıkarkenki değerlerine bir de bugünkü kendine..."

Haber Merkezi

Etiketler: Ahmet Taşgetiren, Karar
Okunma Sayısı: 7379
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı