"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demokrasi için de adalet ve hukuk için de milat olsun

09 Ağustos 2016, Salı
Farklı siyasi görüşlere sahip milyonların Yenikapı'da ve 80 ilde darbeye karşı demokrasi için sergilediği birlik ve dayanışma tablosu takdirle karşılanırken, bu duyarlılığın adalet ve hukuk için de ortaya konulması gereği vurgulanıyor

Darbeye karşı demokrasi ittifakı

Kanlı ve meş’um 15 Temmuz kalkışmasından sonra Cumhurbaşkanının çağrısı üzerine Meclisteki üç partiyle Meclis dışı çok sayıda partinin katıldığı Yenikapı mitingi, milletin darbeye karşı demokrasi için ittifakını gözler önüne serdi.

Dünyada da büyük yankı uyandırdı

Milletİn neredeyse tamamının temsil edildiği Yenikapı mitingi ve illerdeki eşzamanlı mitingler dünyada da büyük yankı uyandırdı ve Türkiye’de demokrasiye sahiplik bilincinin kitlelere mal olduğunun çarpıcı göstergesi olarak yorumlandı.

HDP’nin çağrılmaması eksiklikti

15 Temmuz’a karşı Mecliste hazırlanan bildiriye imza koyup kalkışmanın araştırılması için kurulacak komisyona da destek veren HDP’nin mitinge çağrılmaması ise, ortaya çıkan birlik tablosuna gölge düşüren bir eksiklik olarak eleştiriliyor.

Demokrasi hukukla güçlenir

Yenikapı’da ve il mitinglerinde demokrasi için ortaya konulan birlik ve dayanışmanın, demokrasiyi sağlam güvencelere bağlı olarak yaşatacak ve pekiştirecek adalet ve hukuk kriterleri için de gösterilmesi gereğine dikkat çekiliyor.

Etiketler: yenikapı, demokrasi
Okunma Sayısı: 2649
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • CESUR ADAM

    9.8.2016 07:26:15

    Madem böyle vasat var.Ne duruluyor.Acilen DARBE ANAYASASI OLAN 1982 ANAYASASI ÇÖPE ATILMALI.TÜM PARTİLERİN katıldığı ve mutabakata vardığı milleti kucaklayan,ihtiyaçlarına cevap veren YENİ ANAYASA YAPILMALIDIR. Eğer bu olmauyor diyorsanız bende sizin DARBELERE KARŞIYIZ DEMENİZE İNANMAMMM.

  • abuzer özen

    9.8.2016 03:55:00

    Millet iradesiyle, sandıkta halkın oylarıyla seçilmiş bir iktidara karşı saygılı ve adil olmak önce size düşer.. Adaleti başkalarından beklerken, "diğerlerin" hukukunu yok sayma politikanızın önce adalet süzgecinden geçirilmesi gerekmekte değil midir?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı