"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Deniz Yücel için AİHM’e başvuruldu

07 Ağustos 2017, Pazartesi 00:37
Die Welt gazetesinin bağlı olduğu WeltN24 GmbH şirketi, Türkiye’de tutuklu bulunan Die Welt muhabiri Deniz Yücel için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurdu.

Die Welt’in Cumartesi günü yayınlanan haberine göre, gazetenin yayıncısı olan şirket, muhabirinin yarım seneye yakındır tutuklu bulunmasının Türkiye’de yerinden habercilik yapılmasını imkânsız kıldığı ve o sebepten kendisinin ve muhabiri olan Yücel’in basın ve habercilik hakkının ihlâl edildiği belirtildi. Hem kendilerinin hem de Yücel’in habercilik hakkını savunmak için mümkün olan bütün yasal yolları kullandıklarını ifade eden WeltN24’ün yöneticisi Stephanie Caspar, AİHM’e yapılan şikâyeti de bu doğrultuda önemli bir adım olarak değerlendirdi. Caspar, “Bir gazetecinin sırf işini yaptığı için hapse girmesine seyirci kalamayız” dedi. DW’nin haberine göre, AİHM tutuklu diğer Türk gazeteciler gibi Deniz Yücel’in dosyasını da öncelikle incelemeye karar verdi ve konuyla ilgili Türk hükümetinden 24 Ekim’e kadar savunma talep etmişti.

Etiketler: deniz yücel
Okunma Sayısı: 1253
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı