"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Devlet, Öcalan'la görüşmeleri sürdürüyor

13 Temmuz 2015, Pazartesi 11:10
HDP Eş Genel Başkanlar Figen Yüksekdağ, devlet heyetinin, İmralı'daki Abdullah Öcalan'la görüşmelerinin devam ettiğini açıkladı.

Hürriyet'e açıklamalarda bulunan Yüksekdağ, "İmralı heyetinin revizyona uğrayabileceği şeklinde iddialar kulislere yansımıştı. Bu yönde bir hazırlığınız var mı?" sorusu üzerine şöyle dedi:

"Hayır, bizim öyle bir gündemimiz yok. Hükümetle zaten şu an görüşmelerin başlaması yönünde canlı ve işleyen bir gündem yok. Devlet heyetinin Sayın Öcalan’la görüşmeleri sürüyor. Onun bilgisi bizimle paylaşılıyor. Kamu Güvenliği Müsteşarı ve devlet heyeti rutin görüşmelerini sürdürüyor. Ama iki aydır heyetimizin gitmesine izin verilmiyor ve müzakereler başlatılmıyor."

"Gönderilmeme gerekçesi olarak ne söyleniyor?" sorusunu da cevaplandıran HDP Eş Genel Başkanlar Figen Yüksekdağ,

"Bize resmi olarak ifade edilmiş bir gerekçe yok. Gerekçe istiyorsanız Erdoğan’ın konuşmalarına bakın, Davutoğlu’nun onu sessizce destekleyen duruşuna bakın. Bu sorunuzun cevabını aslında bundan 1.5-2 ay önce Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi; ‘Kürt sorunu yoktur, masa yoktur’ dedi. Dolmabahçe mutabakatını reddettiğini ifade etti. AKP hükümeti hiçbir zaman gerçek anlamda çözümden yana olmadı. Sözlerimiz bugün pratikte doğrulanıyor. İçinden gelmedi, demokratik siyasetle buluşarak yürütmedi bu süreci. Mecbur kaldı, bu kadar basit" şeklinde konuştu.

 

 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1577
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı