"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dışişleri'den 'patriot' açıklaması!

16 Ağustos 2015, Pazar 16:51
Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile ABD'nin Patriot'lar ile ilgili ortak bildirisini açıkladı.

Bildiride, ABD'nin Türkiye'de bulunan Patriot Hava Savunma Sistemlerini, görev süresinin dolacağı Ekim ayında çekeceği açıklandı. Bildiride ayrıca, ihtiyaç duyulması halinde Patriot sistemleri ve personelin bir hafta içinde Türkiye'ye geri getirilmeye hazır olduğu vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi Başkanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle; "Amerika Birleşik Devletleri, mevcut görev süresi Ekim ayında sona erecek Türkiye'deki Patriot hava ve füze savunma birliklerinin konuşlanmasını mevcut rotasyonun sonunda yenilemeyeceğini Türk Hükümetine bildirmiştir. Diğer ilgili Müttefiklerle de danışılmıştır. ABD Patriot bataryaları, kapsamlı bir NATO misyonunun parçası olarak 2013 yılından bu yana Türkiye'de bulunmaktadırlar.

Amerikan füze savunma kuvvetinin, evrilmekte olan küresel tehditleri göğüsleyebilmeye ve Türkiye dahil Müttefik ve ortakları koruyabilmeye ehil kalabilmesini teminen, bataryalar, kritik modernizasyon güncellemeleri için tekrar ABD'ye konuşlandırılacaklardır. Bu karar, ABD'nin küresel füze savunma mimarisinin gözden geçirilmesini takip etmektedir. ABD'nin ve NATO'nun Türkiye dahil Müttefiklerin savunulmasına olan taahhütleri bakidir.

ABD ve NATO, Türkiye'nin güvenliğinin ve bölgesel istikrarın desteklenmesine bağlıdırlar. DEAŞ'la mücadele amacıyla ilave hava unsurları konuşlandırdığı ve Türkiye'yle ortaklık yaptığı cihetle, ABD, balistik füze risklerine ve tehditlerine karşı olanlar dahil, Türkiye'nin hava savunma yeteneklerini nasıl destekleyeceği hususunda Türkiye'yle yakın çalışmaya da devam edecektir."

"ABD, PATRİOT UNSURLARINI VE PERSONELİNİ BİR HAFTA İÇİNDE TÜRKİYE'YE GERİ GETİRMEYE HAZIRDIR"

"ABD, aniden ortaya çıkabilecek Balistik Füze Savunma (BFS) ihtiyaçlarının nakliyesini süratle yapmak ve desteklemek üzere harekat alanı yeteneğini muhafaza edecek olup, Patriot'larının gelecekteki konuşlanmalarını kolaylaştırmak amacıyla, mevcut konuşlanma mevziini, altyapısı olduğu gibi kalacak bir statüde idame etmeye hazır bulunmaktadır.

İhtiyaç olduğu takdirde, ABD, Patriot unsurlarını ve personelini bir hafta içinde Türkiye'ye geri getirmeye hazırdır. ABD ayrıca, doğu Akdeniz'de ABD Donanmasının çok-rollü “Aegisö gemilerinin devamlı mevcudiyetini sürdürecektir. Bu gemiler, NATO hava ve füze savunmasına destek dahil, Türkiye'nin ve NATO misyonlarının savunmalarını destekleyecek bir dizi yeteneğe sahiptir.

ABD Avrupa Deniz Kuvvetleri, Türk savunma ihtiyaçlarının desteklenmesinde Türk Donanmasıyla bölgedeki yakın işbirliğine devam edecektir. ABD ve Türkiye, Türkiye'nin güvenliğini pekiştirmek üzere, ikili temelde beraberce atabilecekleri olası diğer adımları istişare etmektedirler.

ABD ve Türkiye, NATO'nun güneydoğu sınırındaki güvenlik endişelerini İttifak bakımından en iyi şekilde ele alacak araçlar ve İttifak dayanışmasına uygun olarak, Türkiye'deki hava savunma destek misyonunun geleceği hakkında NATO Müttefikleriyle danışmalarda bulunacaklardır."

DHA

Okunma Sayısı: 2196
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı