"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Diyanet'ten fetva hattı için yeni sistem

12 Ocak 2016, Salı 15:27
Diyanet İşleri Başkanlığı, istismarı önlemek amacıyla kapattığı fetva hattı için yeni bir sistem üzerinde çalışıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, istismarı önlemek amacıyla kapattığı fetva hattı için yeni bir sistem üzerinde çalışıyor.

Edinilen bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez başkanlığında oluşturulan kurul, yeni bir fetva hattı için çalışmalara başladı.

Vatandaşları dini konularda bilgilendirmeye yönelik geliştirilecek yeni sistem devreye girene kadar "ALO 190" hattının da kapatılması kararlaştırıldı.

Başkan Görmez, katıldığı bir televizyon programında fetva hattına yönelik bir değişikliğe gideceklerinin sinyalini vermişti. Görmez, fetva hattının istismar edildiğini ve bunun devam etmesi durumunda hattı kapatmak zorunda kalacaklarını belirterek, "Yazılı olarak müracaatları alıp sonra vatandaşlarımıza yazılı olarak cevaplandırmak gibi... Yahut büyük bir yayın grubu oluşturup, internet ortamında bu soruları hazır olan cevaplara yönlendirerek, ‘Şu kitabın şu sayfalarını okuyun’ demek suretiyle bir yöntem düşünüyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Prof. Dr. Görmez, programda şu görüşleri ifade etmişti:

"Alo Fetva Hattı’na yapılan müracaatlar ile intiharlardan vazgeçildiğini biliyoruz. Vatandaşlarımızın yoğun ilgisi var. Diyanet İşleri Başkanlığını itibarsızlaştırmak için medyanın kullandığı bu yöntem eğer biraz daha devam ederse, bu hattı kapatmak zorunda kalacağız. Bu çok güzel bir iletişim yoludur ama bu iletişim yolu ne yazık ki istismar edilmeye başlandı."

AA

Okunma Sayısı: 1656
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı