"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Diyanet'ten önemli uyarı

26 Nisan 2016, Salı 11:42
Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Canbulat, ‘İçtiğiniz sigaranın dumanı sigara içmeyen birini etkiliyorsa o kişiden helallik almanız gerekiyor’ dedi.

Habertürk'te yer alan habere göre kamuya açık bir alanda sigara içenleri üzecek açıklama Diyanet’ten geldi. Çünkü Diyanet’e göre; içtiğiniz sigaranın dumanı sigara içmeyen birini etkiliyorsa o kişiden helallik almanız gerekiyor.

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Canbulat “Binlerce kişinin yanında sigara içen birini düşünün, o kişi bu insanlarla tek tek helalleşmeli. Çünkü dumanıyla onlara zarar vermiş oluyor” dedi.

Canbulat, “Ben sigara içerek kendime zarar verdiğim için tövbe istiğfar etmeliyim ama size zarar veriyorsam ikinci bir boyut ortaya çıkıyor. Bu da kul hakkına girer. Bu durumda ben ahirette sorumlu olurum. Mutlaka sizinle helalleşmem gerekiyor” dedi.

 

Okunma Sayısı: 2307
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Abdulkadir DELİKTAŞ

    26.4.2016 14:10:26

    Hele camiye gidiyorsunuz, sigarasını atıp camide saf tutanın yanına düşmüşte namaz kılıyorsanız, namaz bitinceye kadar çekilen rahatsızlık tarif edilemez. Bu kul hakkı olmaz da ne olur? İnsanlarımız bu konuda daha hassas davranmak zorundadır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı