"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dünya barışı için dua edeceğiz

29 Kasım 2014, Cumartesi 16:35
Fener Rum Patriği Bartholomeos, Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'un İstanbul ziyareti kapsamında Hilton Oteli'nde oluşturulan basın merkezini ziyaret etti.

Patrik Bartholomeos, Papa Franciscus'un yöneteceği Saint Esprit Kilisesi'ndeki ayin öncesi basın merkezine geldi. 

Gazetecilere Rumca, Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca hitap eden Patrik Bartholomeos, Türkçe konuşmasında, "İlginize çok teşekkür ederiz. Ekümenik Patrikhane olarak tarihi bir gün yaşıyoruz. Yüksek seviyeli bir misafirimiz var bildiğiniz gibi. Bugün onu havaalanında karşıladık Ankara'dan gelirken. Birazdan Katolik Kilisesi'nde buluşacağız, ayinlerini izleyeceğiz, beraber dua edeceğiz. Akabinde Patrikhanemize teşrif edecekler ve orada da dünya barışı için dua edeceğiz" dedi. 

Bartholomeos, İngilizce açıklamasında da Papa Franciscus ile geçen Mayıs ayında Kudüs'te, Haziran'da Roma'da bir araya geldiğini hatırlatarak, "Birlikte kiliselerimizin birliği, bölünmüş Hristiyanlık için olduğu kadar Ortadoğu'da ve tüm dünyada barış için de dua ettik" ifadelerini kullandı. (AA)

Okunma Sayısı: 1274
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı