"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

En büyük sorun âdil yargılamada

17 Eylül 2021, Cuma 22:00
Anayasa Mahkemesi (AYM), 2021 yılının ilk altı ayındaki ferdî başvuru istatistiklerine ilişkin açıklama yaptı.

 

Buna göre 2021 yılının ilk altı ayında AYM’ye yapılan toplam ferdî başvuru sayısı 28 bin 648 olurken, bu başvuruların 14 bin 619’u sonuçlandırıldı. 2021 yılının ilk yarısında sonuçlandırılan başvurulardan en az bir hakkın ihlâl edildiği kararı verilen başvuru sayısı 667 olarak kayıtlara geçti. Gazete Duvar’ın haberine göre, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkı 2012 yılından itibaren uygulanmaya başlandı. AYM’nin açıkladığı istatistiklere göre yaklaşık on yılda AYM’ye toplam 323 bin 686 bireysel başvuru yapıldı. Bu başvuruların 271 bin 727’si sonuçlandırıldı. AYM’nin sonuçlandırdığı 271 bin 727 ferdîl başvurudan 14 bin 694’ünde ihlâl kararı verildi. Yapılan bir başvuruda birden fazla hak ve hürriyetin ihlâl edildiğine karar verilebildiğini ifade eden AYM’nin istatistiklerine göre, on yıla yakın sürede en çok ihlâl kararı 9 bin 332 ile âdil yargılanma hakkının ihlâl edildiği yönünde oldu.

Okunma Sayısı: 1046
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı