"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Erdoğan, AK Parti’nin lideri gibi davranmaya devam ediyor'

07 Şubat 2015, Cumartesi 12:11
Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu "Gidiş Nereye?" başlıklı dünkü yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ak Parti'nin lideri gibi davranmaya devam etmekte" olduğunu belirtti.

Yazısında "Bu durumun gerek AK Parti içinde gerek siyasal sistem açısından Tayyip Erdoğan’a ilişkin bir “siyasi statü” sorunu ya da boşluğu ürettiği açıktır" ifadelerine yer veren Bayramoğlu'nun yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

AK Parti kendi öyküsü açısından kritik bir noktaya geldi. Partinin kurucusu ve önemli bir meşruiyet kaynağı olan Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasıyla, ortaya yeni bir tablo çıktı.  Şu anda iki iktidar alanı ya da iktidarın iki kanadı var: Hükümet, ve Davutoğlu ile Cumhurbaşkanlığı ve Erdoğan. Ne denli uyum ve birliktelik söz konusu olursa olsun, açıktır ki,  ortada iki ayrı kişi, iki ayrı hassasiyet, iki ayrı ekip bulunmaktadır. İlki gücünü karizması, liderliği, söylemi ve gündemi belirleme kabiliyetinden, ikincisi ise işletmenin başında bulunmasından ve alanda olmasından almaktadır.

Erdoğan hukuki açıdan ve yetki kullanımında anayasal sınırlar içinde kalsa da, siyasi açıdan ve söylemde (Merkez Bankası'yla ilişkiler, faiz hadleri gibi örneklerin gösterdiği üzere) icrai yönlendirmede AK Parti’nin lideri gibi davranmaya devam etmekte, dahası bunu talep etmektedir.

Bu durumun gerek AK Parti içinde gerek siyasal sistem açısından Tayyip Erdoğan’a ilişkin bir “siyasi statü” sorunu ya da boşluğu ürettiği açıktır. AK Parti açısından bu durumun aşılmayı beklediği, bu arada türlü koordinasyon sorunlarına, siyasi kopuş ya da kriz olmasa bile, fikir ayrılıklarına gebe olduğu açıktır. Nitekim Tayyip Erdoğan’ın başbakanlık sistemi çerçevesinde arzu ettiği tek başlı yönetim sanırız bu durumu da kapsamaktadır.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2048
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı