"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan iki yıl önce de, 'Türkçe felsefe yapılmaz demek ırkçılıktır' demiş

25 Aralık 2014, Perşembe 10:51
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün dile getirdiği, "Türkçe ile felsefe yapılmaz" fikrini 2 yıl önce başbakan iken 'ırkçılık' olarak değerlendirdiği ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün TÜBİTAK Bilim Ödülleri ödül töreninde Harf Devrimi’ni eleştirirken dile getirdiği, “Türkçe ile felsefe yapılmaz” fikrini 2 yıl önce başbakanken ‘ırkçılık’ olarak değerlendirdiği konuşması ortaya çıktı.

2012 yılında Anayasanın Dili Sempozyumu’ndaki konuşmasında, “Zaman zaman söyleniyor; Türkçe ile felsefe yapılmaz” diyen Erdoğan, “Bunların tamamı ırkçılık kokan açıklamalardır aslında, ırkçılık ihtiva eden bir düşünüştür” ifadesini kullanıyor.

Erdoğan, dünkü konuşmasında ise Osmanlıca dersi tartışmalarının da ışığında iki yıl önce sarfettiği sözlerin aksini dile getirerek, “Türkçe ile felsefe yapamazsınız. Ya Osmanlıca ya İngilizce kullanmanız lazım. Bu sorunlar devlet eliyle değil, bilim adamları eliyle çözülmeli" demişti.

Okunma Sayısı: 1290
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı