"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan yenilgiyi kabullenip muhalefetle uzlaşmalı

10 Haziran 2015, Çarşamba 09:59
ABD’nin saygın gazetelerinden Washington Post, Erdoğan’ın parlamento seçimlerinde yenilgiyi kabullenip muhalifler ile uzlaşma yoluna gitmesi gerektiğini yazdı.

Washington Post, Türkiye’deki parlamento seçimlerine ilişkin bir başyazı yayınladı. Yakın tarihteki başyazılarında Erdoğan’ı sert bir şekilde eleştiren ve Türk demokrasisinin tehdit altında olduğunu kaydeden gazete, HDP’ye barajı aşması için verilen oyların Erdoğan’ın ‘otokratik gücü’nün sağlamlaştırmasını engellemek amacını taşıdığını kaydetti. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, “Türkiye'de başkanlık tartışması, diktatörlük tartışması bitmiştir. Türkiye uçurumun kıyısından döndü.” sözlerini hatırlatan gazete, 12 yıldan fazla bir süredir Türk politikasını domine eden Erdoğan’ın yenilgisini kabul edip etmeyeceğinin henüz net olmadığına dikkat çekti. Erdoğan'ın yenilgi karşısında ‘iktidarı eline geçirme’ talebinden vazgeçmesi ve muhalifleri ile anlaşma yollarını aramasının mantıklı olacağı belirtildi.

Gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ordu, yargı ve medyaya geçmişte başarılı bir şekilde hücum ettiğine dikkat çekti. Bir önceki başyazıda Erdoğan’ın Türkiye’yi Rusya’dakine benzer bir otokrasiye doğru götürdüğü uyarısını yapan gazete, benimsenen ‘Putinvari yolun’ ters teptiğini ve halkın muhalifleri desteklemesine neden olduğunu yazdı.

Okunma Sayısı: 1308
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı