"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Ergenekon' davasında son karar 16 Mayıs 2019'da

27 Aralık 2018, Perşembe 20:40
Daha önce verilen beraat, görevsizlik ve düşme kararları sonrasında 235 sanık yönünden devam eden dava, son sözler alınıp karar verilmek üzere, 16 Mayıs 2019'a ertelendi.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 50'yi aşkın sanık ve sanık avukatlarının mütalaaya karşı beyanları alındı.

Tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile beyanı alınan tutuklu sanıklardan Osman Yıldırım, devlet için 11 yıl çalıştığını belirterek, "Devlet niye bana bunu yapıyor? Fransa'dayım, kaçsam oradan gelmezdim. Devlet için çalıştım." diye konuştu.

"Davanın özü Zekeriya Öz"

Ergenekon soruşturması döneminde oturduğu evde el bombalarının bulunduğu belirtilen tutuksuz sanık Mehmet Demirtaş da "Bu davanın özü Zekeriya Öz'dür ve bu kişi kaçmıştır. El bombası denen varlıkları kimse görmemiştir. Kimseye gösterilmeden imha edilmiştir. Dosyadan geriye çöp yığını kalmıştır. 7 yıl hapis yattım. Artık bu dosyayı bitirin lütfen." diye konuştu.

Duruşmada mütalaaya karşı söz alan avukatlar, Ergenekon soruşturması davasına bakan tüm savcı ve hakimler hakkında soruşturma açılmasını istedi. Mahkeme heyeti başkanının, "Bu bizi de kapsar" demesi üzerine salonda gülüşmeler oldu. Avukatlar, dönemin hakim ve savcılarını kast ettiklerini belirtti.

Beyan ve taleplerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Alparslan Arslan'ın tutukluluk halinin devamına hükmetti. Mütalaaya karşı beyanı alınamayan ve süre isteyen 3 sanığa son kez süre veren heyet, bir sonraki duruşmada sanıklara son sözlerinin sorulacağını ve davanın hükme bağlanacağını bildirdi.

Heyet, duruşmayı 16 Mayıs 2019'a erteledi. 

AA

Etiketler: ergenekon davası
Okunma Sayısı: 1588
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı