"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Faili meçhul kervanına Tahir Elçi de katılmak üzere

29 Kasım 2016, Salı
Diyarbakır’da bir yıl önce vurularak hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu eski başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, ölmeden önce adaletin tecelli ettiğini görmek istediğini ancak eşinin cinayetinin göz göre göre bir faili meçhule doğru yol aldığını söyledi.

Tahir Elçi, geçtiğimiz yıl 28 Kasım’da sokağa çıkma yasağı ve ‘abluka’nın ortasında büyük zarar gören tarihi Dört Ayaklı Minare önünde bir basın açıklaması yaparken çatışma ortasında kalarak vurulmuştu. Elçi’nin hayatını kaybettiği haberi kenti hüzne boğmuş, iktidar cinayetin üstündeki sır perdesinin aralanacağına dair söz vermişti.

Henüz iddianame bile yok 

Elçi’nin vurulmadan yaklaşık bir ay önce bir televizyon programında PKK’ya terör örgütü dememesi üzerine başlayan linç kampanyaları, olay yeri inceleme çalışmalarındaki eksiklikler, soruşturmanın kapsamlı yürütülmemesi ve bir sene geçmesine rağmen hâlâ iddianame yazılmaması cinayetin faili meçhuller arasına ekleneceği korkusu uyandırmıştı. Elçi’nin eşi Türkan Elçi, geçen bir yılda yapılanları, “Ortada ne bir iddianame ne bir tanık ne de bir sanık var. Bir yıl içinde nasıl bir mesafe katledildiğine siz karar verin” diye anlattı. Diken Haber’de yer alan bilgilere göre, basında çıkan birçok habere güven duymadığını belirten Elçi, “Basında cinayet ile ilgili haberleri her duyduğumda biraz daha umutsuzluğa kapılıyorum. Çünkü gelişmelerin çoğu faili bulmaya yönelik çabalar olmadığı kendini hemen hissettiriyor. Dostlar bizi alışverişte görsün yaklaşımları” diye konuştu.

Etiketler: tahir elçi
Okunma Sayısı: 2189
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • harun

    29.11.2016 14:50:26

    Haberin fotoğrafındaki ''u yapı tehlika arzetmektedir'' tabela yazısı çok manidar düşmüş

  • Toygar

    29.11.2016 13:58:06

    Resme göre de "bu yapı hakikaten tehlike arz etmektedir" yav!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı