"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gazeteci Hasan Pulur öldü

29 Kasım 2015, Pazar 13:37
Gazeteci Hasan Pulur, tedavi gördüğü hastanede 83 yaşında öldü.

Özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde 3 aydır tedavi gören Pulur, öğle saatlerinde öldü. 

Hasan Pulur, 1932'de İstanbul'da doğdu. Babası subay olduğu için öğrenimini çeşitli okullarda tamamlayan Pulur, Son Saat, Yeni İstanbul, Vatan, Havadis, Akşam, Milliyet, Hürriyet, Güneş gazetelerinde çalıştı.

Pulur, 1998 yılından bu yana Milliyet gazetesinde "Olaylar ve İnsanlar" adlı köşesinde okurlarıyla buluşuyordu. 

DEMİREL'İN NURCULUKLA İLGİLİ GÖRÜŞLERİ DEĞİŞMEZ

Hasan Pulur, Milliyet gazetesinde yazmış olduğu bir yazıda Süleyman Demirel'in nurculuk ve Said Nursî ile ilgili görüşlerini şöyle değerlendirmişti:

Demirel'in Said Nursî için okunan mevlid hakkında soruşturma açılmasına tepki göstermesini yadırgayanlar, hata yapmaktadırlar.

Bu köşede zaman zaman Demirel’in “Dün dündür, bugün bugündür’ mantığına dayalı çelişkilerini sergilesek bile, kendisinin merhum Said Nursî ile ilgili görüşlerinde hiçbir değişiklik olmadığını belirtmek zorundayız.

Demirel, her zaman Said Nursî’ye, Nurculuğa saygı ve muhabbetle bakmış, bu görüşlerini de her fırsatta açıkça söylemiştir...

Demirel bu görüşlerini öyle gizli kapaklı değil, açık açık yazmıştır. Ve bu görüşlerinden de asla “Dün dündür, bugün bugündür" diyerek vazgeçmiş ya da değiştirmiş değildir.

Demirel’ın siyasî çizgisinde her zaman zikzaklar bulabilirsiniz, ama Said Nursî ve Nurculukla ilgili görüşlerinde asla..

Onun için Demirel'in Said Nursî için okutulan mevlid hakkında soruşturma açılmasına gösterdiği tepkiyi ve çektiği telgrafı yadırgayanlar hata yapmaktadırlar.

Hasan Pulur, Milliyet, 3.11.1990

Etiketler: hasan pulur, gazeteci
Okunma Sayısı: 2576
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı