"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gergerlioğlu Bakan’a cezaevlerini sordu

11 Eylül 2018, Salı 22:45
Kocaeli Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu Sivas E Tipi Kapalı Cezaevinde yaşandığı iddia edilen ihlalleri soru önergesiyle Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e sorarak ve TBMM İnsan haklarını İnceleme Komisyonuna dilekçe vererek Meclis gündemine taşıdı.

Gergerlioğlu şunları dedi: Sivas E Tipi Kapalı Cezaevinden sürekli olarak insan onuruna yakışmayacak şekilde hak ihlallerinin tutuklu ve hükümlülere uygulandığı yolunda şikayetler alıyoruz. Son zamanlarda en fazla cezaevi ihlali şikayetleri Sivastan geliyor.

Cezaevleri işkencehane yerleri değildir. Su verilmemesi tehdit kötü muamele kat ve kat kapasite üzerinde kalınması hijyen eksikleri vd iddialar durumunun vahametini ortaya koymaktadır. 2018 senesinde cezaevine yaz günü tutuklu ve hükümlüleri susuz bırakmanın hiçbir açıklaması olamayacaktır. Unutmalıdır ki cezaevinde kalan herkesin ve yaşadıkları sorunların sorumlusu Adalet, Bakanlığıdır. Cezaevlerinde sadece yarım saat su vermek sistematik işkenceye girer. Işkence insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur.” 

Etiketler: gergerlioğlu
Okunma Sayısı: 3926
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı