"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Halkalı hattı açıldı, uzmanlar yine uyardı

13 Mart 2019, Çarşamba 00:28
Gebze-halkalı marmaray hattı açıldı. uzmanlar, eksİKLİkler konusunda uyarıda bulundu.

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı, uzmanların eksikliklerin henüz giderilmediğini iade ederek uyarıda bulunmasına rağmen dün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Başkanı Hasan Bektaş, “Eksiklik sürüyor, halka iyilik yapmıyorlar” derken, ulaşım uzmanı Murat Akad, “Yetiştirmeye çalıştıkları çok açık” ifadesini kullandı. Gerek teknik, gerekse de yetişmiş eleman olarak eksikleri bulunduğunu belirttiği hattın açılışıyla, facialara dâvetiye çıkarıldığını söyleyen BTS’nin aktardığına göre, hattaki makinistlerin eğitimleri yetersiz. Sinyal görüş mesafesi çok kısa ve kimi istasyonlarda henüz makas motorları yok. BirGün’de yer alan habere göre, BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş ve Ulaşım Uzmanı Murad Akad, hattın açılmasına engel çok önemli eksikliklerin bulunduğunu ifade etti. Bektaş ve Akad, bunların giderilmeden açılışın yapılmasının, büyük kazalara sebep olabileceğini dile getirdi.

“Eksiklik hâlâ sürüyor”

Hasan Bektaş’a göre, hattaki eksikler hâlâ sürüyor. Buna rağmen açılışın yapılacağını kaydeden Bektaş, şöyle konuştu: “Hattın tamamlanmadığıyla ilgili bir inceleme yapmıştık. Kendim de zamanında bu hatta çalıştım, biliyorum. Ama son olarak bölgeyi gezdik. Bu şekilde açılması can ve mal güvenliği açısından sakıncalar doğurabilir. Tıpkı 2004’te Pamukova’daki yaşananlar gibi. 13 Aralık 2018’de de Ankara’da bir kaza yaşandı. Orası da sinyalizasyon olmadan açılmıştı.” Bektaş, eksikleri şöyle sıraladı: “Ekranda tren kaybolma hâlâ devam ediyor. Makinistlerin tecrübesizliği, makas motorlarının olmayışı, sinyal yerlerindeki makinist görüş açısının az olduğu yerler… Bunlar aynen devam ediyor. Bu birkaç günde bitirilebilecek bir şey değil. En az 4 ay geçmesi gerekiyor, her şeyiyle tamamlanması için. Siyasî iktidar, burada bir risk alıyor. Bu yerel seçimler, ‘olmak ya da olmamak’ gibi bir duruma dönüştürüldü.”  BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Gebze ve Halkalı İstasyonu’nda birçok makas var. Bir elektrik motoruyla çalışıyor bu makaslar. Bu da Maltepe’deki kumanda merkezine bağlı. Buralarda henüz motor olmadığı için, makasları çevirmek için insanın olması lazım. Ancak insanın yapabileceği bir iş değil. Bu Ankara’da yapılmak istendi, kaza oldu. Bu makaslar şu an hazır değil, bu durumda hattın açılması doğru değil.”

Etiketler: halkalı, gebze
Okunma Sayısı: 1433
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı