"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

HDP İzmir İl Başkanı gözaltında

09 Mart 2016, Çarşamba 09:19
İzmir'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında HDP İl Başkanı Cavit Uğur'un da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

İzmir'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda aralarında HDP İl Başkanı Cavit Uğur'un da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kentin değişik ilçelerinde önceden belirlenen 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında aralarında HDP İl Başkanı Cavit Uğur ve bazı il yöneticilerinin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde de arama yapıldı.

Zanlıların 3 Aralık 2015'te, İstanbul Sancaktepe'de ölü ele geçirilen "Gülçin" kod adlı Dilan Kortak isimli PKK/KCK terör örgütü mensubunun İzmir'de düzenlenen cenazesini örgütün propagandasına çevirerek terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları iddia edildi.

Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Öte yandan, HDP İzmir İl Başkanlığının Twitter'da kullandığı resmi hesabından yapılan paylaşımda, İl Eş Başkanı Cavit Uğur ile 4 il yöneticisi ve 2 ilçe başkanının gözaltına alındığı belirtildi.

AA

Okunma Sayısı: 1174
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı