"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hedef derine gitmeyi engellemek

23 Eylül 2016, Cuma
Bir televizyon programında ‘subliminal darbe mesajı’ verdiği gerekçesiyle gözaltına alınıp 12 gün sonra serbest bırakılan gazeteci yazar Ahmet Altan, kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan’ın tutuklanmasını, “Mehmet Altan’ın tutuklanması bu soruşturmanın derine gitmesini engellemekten başka hiçbir amaç taşımıyor” diye yorumladı.

Bu ülkede yaşamak gerçekten zor

Serbest kalan Ahmet Altan’ı çıkışta ailesi ve yakınları karşıladı. Basın mensuplarına açıklama yapan Altan, “Darbenin ne olduğunu bilmeyen darbeyi ciddiye almayan bir tek cümleyle bir konuşmada darbeyle ilişkiyi kurmaya açık duran bir hukuk sistemiyle bu ülkenin gerçekten çok zor günler yaşayacağını düşünüyorum. Mehmet Altan’ın bugün tutuklanması 15 Temmuzla ilgili soruşturmanın tamamen yolundan saptırılması, ciddiyetinden uzaklaştırılması ve esas sorumlulara gidecek bir soruşturmanın önünün kesilmesidir.

Bunun başka hiçbir anlamı yok. Bir profesör, 30 yıllık bir yazar bunca kitabın müellifi hayatı boyunca darbelere karşı çıkmış ve demokrasiyi korumuş bir adam bir konuşmasında siyasi iktidarı eleştirdiği için darbeyle ilişkilendiriliyorsa bu ülkede gerçekten yaşamak çok zor. Burayı yönetenlerin nasıl bir ülkeyi yönettiklerini, ülkeyi ne hale getirdiklerini bir kere daha düşünmeleri lazım” dedi.

Gerçeklerin önü tıkanıyor

Altan, verilen kararın ciddi soruşturmanın önünü kestiğini belirterek, “Bu hukuk sistemiyle bu tür suçlamalarla siyasi iktidara yönelik her eleştiriyi darbecilik olarak nitelemekle varabileceği hiçbir yer yoktur. Bugün bu tutuklama 15 Temmuz’la ilgili ciddi her türlü soruşturmanın önünü kesiyor. Bilmediğimiz bir güç her nedense bu darbenin nasıl olduğunun soruşturulmasını engellemek istiyor. Bize açılan bu dava, Mehmet Altan’ın tutuklanması bu soruşturmanın derine gitmesini engellemekten başka hiçbir amaç taşımıyor” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili yeni gelişme

Ahmet Altan yeniden gözaltında

Kararın çıkmasından yaklaşık üç saat sonra Ahmet Altan, 22 Eylül Perşembe günü tekrar gözaltına alındı.

SERBEST BIRAKILMIŞTI

Ahmet Altan ve Mehmet Altan dün emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmişti.

İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği Mehmet Altan hakkında tutuklama kararı verirken, Ahmet Altan'ı ise serbest bırakmıştı.

Ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Can Tuncay, Ahmet Altan'ın serbest bırakılmasına itiraz etti.

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği de savcılığın talebini kabul ederek, Ahmet Altan hakkında "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Kararın ardından Altan tekrar gözaltına alındı.

Okunma Sayısı: 5218
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Abdurrahman KOÇAK

    23.9.2016 09:42:57

    Yüzde yüz doğru ve katılıyorum...Gazetecilik ve düşünce suç suz değildir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı