"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hrant Dink cinayeti davasında tahliyelere itiraz

21 Nisan 2016, Perşembe 16:49
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 34 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıklardan Mumcu ile Zenit'in tahliyelerine itiraz edildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de öldürülmesine ilişkin 34 sanığın yargılandığı davada, sanıklardan Özkan Mumcu ve Muhittin Zenit'in tahliyelerine, savcılıkça itiraz edildi.

Duruşma savcısı Evliya Çalışkan'ın itiraz dilekçesinde, Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğünde görev yapan sanık Muhittin Zenit'in, Erhan Tuncel ile irtibatının bulunduğu ve maktul Hrant Dink'e yönelik eylemden haberdar olduğu bilgisine yer verildi. Zenit'in, Hrant Dink'e yönelik cinayet tasarısını önleme imkanına sahipken kamu görevlisi sorumluluğuyla hareket etmediği öne sürülen dilekçede, cinayet sonrası delilleri karartmaya çalıştığı iddia edildi.

Serbest bırakılan diğer sanık emniyet amiri Özkan Mumcu'nun ise Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde sorumlu olarak görev yaptığı sırada Hrant Dink'e yönelik cinayetin tasarlanmasından haberdar olmasına rağmen terör örgütü yöneticilerinin talimatıyla cinayeti engellemeye yönelik sonuç alınacak uygulamaları işleme koymadığı ve oluşan suça iştirak ettiği öne sürüldü.

Sanıklar Muhittin Zenit ile Özkan Mumcu'ya isnat edilen suçun kapsamı ve kuvvetli suç şüphesinin varlığının bulunduğu aktarılan dilekçede sanıkların tahliyelerine itiraz edilerek, sanıkların yakalanmaları yönünde karar çıkarılması talep edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıklardan emniyet amiri Mumcu ile polis memuru Zenit'in tutuklu kaldıkları süre, suç vasfının değişmesi ihtimalini göz önünde bulundurarak tahliyesine karar vermiş, sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirmişti.

AA

Okunma Sayısı: 1373
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı