"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

HSK, Ankara'da yeni Ağır Ceza Mahkemesi kurdu

21 Aralık 2018, Cuma 10:24
HSK Birinci Dairesince, Ankara'da yeni bir ağır ceza mahkemesinin kurulmasına karar verildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi tarafından Ankara'da 33. Ağır Ceza Mahkemesinin kurulması kararlaştırıldı.

Bazı yer birinci bölge adli yargı hakimlerinin müstemir yetkilerinin belirlenmesi, yeniden inceleme ve tevziye ilişkin taleplerinin değerlendirilmesi çalışmaları, HSK Birinci Dairesince sonuçlandırılarak karara bağlandı.

Kararname ile Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesinin kurulmasına karar verilirken, mahkeme başkanlığına, geçmişte terör ve örgütlü suçlara ilişkin davaları gören CMK'nin 250. maddesiyle yetkili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı yapan, son olarak da Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi olan Hasan Şatır getirildi.

Terör davalarını gören Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinin ikinci heyet başkanlığı için ise Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi İbrahim Polat görevlendirildi.

 

AA

Etiketler: Ankara, HSK, mahkeme
Okunma Sayısı: 2533
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı