"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hukuksuzluğun faturasını da millet ödüyor

06 Nisan 2018, Cuma 00:13
2017 yılında AİHM’in kararlarını uygulamayan ülkeler arasında Rusya ve Türkiye’nin başı çektiği açıklandı. Rapora göre Türkiye geçen yıl 11 milyon 600 bin euroluk tazminat ödemesi yaptı.

Avrupa Konseyi, 2017 yılında AİHM’in kararlarını uygulamayan ülkeler arasında Rusya ve Türkiye’nin başı çektiğini açıkladı. Rapora göre Türkiye geçen yıl 11 milyon 600 bin euroluk tazminat ödemesi yaptı. Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin Çarşamba günü Strasbourg’da yayınladığı 2017 yılına ilişkin rapora göre Rusya ve Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararlarını uygulamayan ülkeler arasında başı çekiyor. Rapora göre listede başı çeken Rusya’da ülkenin mahkum edildiği 2 binden fazla karar hâlâ uygulamaya konmayı bekliyor. Rusya’yı, mahkemenin hakkında verdiği bin 500’den fazla kararı henüz uygulamaya geçirmemiş olan Türkiye takip ediyor. Rusya ve Türkiye’nin uygulanmayan kararlar listesinde başı çekmesinin, AİHM’de son dönemde aleyhinde en fazla karar çıkan ülkeler olmalarından kaynaklandığı belirtiliyor. Öte yandan genel tabloya bakıldığında Avrupa Konseyi’ne üye 47 ülkede uygulamaya konmayan mahkeme kararlarının sayısında azalma olduğu gözlemlendi.

Türkiye 11,6 milyon euro ödedi

Rapora göre Rusya, aynı zamanda geçen yıl en yüksek miktarda tazminat ödeyen ülke oldu. Rusya aleyhinde çıkan kararlar dolayısıyla toplam 14 milyon 600 bin euro tazminat öderken Türkiye 11 milyon 600 bin euro ile İtalya’nın ardından en fazla tazminat ödeyen üçüncü ülke oldu. DW’nin haberine göre, AİHM kararlarının icrasını takip eden Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, ülkelerin benzer insan hakları ihlâllerini tekrarlamaması için gerekli düzenlemeleri Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne taraf olan devletlerden talep edebiliyor. Meselâ hükümetlerden iç hukuklarında gerekli gördüğü değişikliklerin yapılmasını, cezaevlerindeki şartların iyileştirilmesini ya da şiddet uygulayan güvenlik birimlerinin denetlenmesini talep edebiliyor. AİHM’nin bağlayıcılığı bulunan kesinleşmiş kararlarının uygulanmasına ilişkin bir zaman sınırlaması bulunmasa da kararların icrasını devamlı olarak yerine getirmeyen ülkelerin Avrupa Konseyi üyelikleri askıya alınabiliyor. Ancak bu, şu ana kadar hiçbir ülkeye uygulanmadı.

Etiketler: türkiye, avrupa konseyi
Okunma Sayısı: 6201
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • akif demir

    6.4.2018 21:49:26

    Bir gün ülkeye hukuk gelirse bu tazminatlar milyar euro olur....

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı