"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hükümeti Twitter'da eleştirene hapis mi geliyor?

16 Ekim 2014, Perşembe 22:53
AKP'nin gece yarısı TBMM'ye sunduğu yasa teklifi ile Twitter'daki eleştirilere beş yıla kadar hapis cezası getiriliyor

AKP'nin Meclis'e sunduğu yasa teklifi sosyal medyayı da hedef alıyor. Twitter'daki sert eleştirilere beş yıla kadar hapis cezası getiriliyor.

Taraf gazetesinin haberine göre, tehdit suçunda cezalar artırılarak tutuklamanın önü açıldı. Bu yeni düzenleme, hükümeti sosyal medyada sert sözlerle eleştirenleri de kapsayacak.

Mevcut mevzuata göre, tutuklama kararları ancak üst sınırı iki yıl ve üzerinde olan suçlarda uygulanıyor. Hükümet ise paketinde klasik tehdit suçunda ceza üst sınırını 2 yıla çıkardı, yani tutuklama kapsamına aldı.

Bununla yetinmedi, kamu görevlisini görevinden dolayı tehdit veya kamu görevlisinin nüfuzunu kullanarak tehdit suçunu işlemesi halinde ise 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası getirildi.

Buna göre paket yasalaşırsa, Cumhurbaşkanı, başbakan veya bakanları ya da güvenlik kuvvetlerini açıktan ya da sosyal medya üzerinden sert şekilde eleştirenler, ‘tehdit' suçlamasıyla tutuklanma tehdidiyle yüz yüze kalacak.

Etiketler: Twitter, Yargı Paketi, hapis
Okunma Sayısı: 2158
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı