"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hükümetin Kuzey Irak politikası: Bekle ve gör

30 Eylül 2017, Cumartesi 00:11
Kuzey Irak Referandumu’nun ardından atılacak adımlar merakla beklenirken hükümet tarafından yapılan açıklamalarda ‘bekle ve gör’ politikasının hakim olacağının sinyalleri verildi. Çavuşoğlu, “Daha öncede söylediğimiz gibi atacağımız adımlarda özellikle Bağdat’ın talepleri kriter olacaktır” dedi.

Kuzey Irak Referandumu’nun ardından hükümet tarafından atılacak adımların neler olacağı konusunda tartışmalar sürerken atılacak adımlarda Bağdat’ın taleplerinin kriter olarak alınacağı bildirildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul’da gazetecilerin sorularını cevapladı. Kuzey Irak’ta referandum sonrası atılacak atımların sorulması üzerine Çavuşoğlu, “Daha öncede söylediğimiz gibi atacağımız adımlarda özellikle Bağdat’ın talepleri kriter olacaktır” dedi. “Hava yolları şirketlerimiz uçuşlarını bu akşam itibariyle durdurma kararı almışlardı. Umarım Erbil, Bağdat’ın çağrılarını değerlendirir” diyen Bakan Çavuşoğlu, “Biz vatandaşlarımıza seyahat uyarısı yaptık. Dönmek isteyen vatandaşlarımızın Türkiye’ye gelmesi için her türlü önlemi alırız. Gerekirse özel uçak kaldırırız” diye konuştu. “Diğer atacağımız adımlar da Bağdat’ın talepleri kriter olacaktır” diyen Bakan Çavuşoğlu, “Bu yanlış karardan dönme ihtimalleri var. Barzani yönetiminin bu hatadan çok geç olmadan dönmesi gerekiyor. Bizim muhatabımız Bağdat’tır” dedi. Erdoğan ile Putin’in görüşmesinin sorulması üzerine Çavuşoğlu, S400 füzeleriyle ilgili de görüşüldüğünü belirtti.

Vakti gelince uygulanacak

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) gayrimeşru referandumuna ilişkin, “Hem ekonomik hem siyasî hem askerî her türlü alternatif konuşulmuş ve hangi alternatifin, hangi öncelikle, ne zaman devreye sokulacağı karara bağlanmıştır. Bunlar vakti geldikçe bir bir hayata geçirilecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hükümeti, bu konuda ne yapacağını ve neyi, ne zaman yapacağını gayet iyi bilmektedir” dedi. Bozdağ, IKBY’nin aldığı referandum kararı ve yaptığı halk oylamasının gayrimeşru ve Türkiye bakımından yok hükmünde olduğunu söyledi. Orada olup biten hadiselerin Türkiye’nin milli güvenliğiyle doğrudan ilgili olduğunu vurgulayan Bozdağ, “Milil güvenliğimize bugün de gelecekte de tehdit oluşturmaktadır, aynı şekilde Irak’ın, aynı şekilde İran’ın milli güvenliğiyle de doğrudan ilgili ve onlar için de tehdit oluşturan gelişmeler yaşanmıştır” diye konuştu.

Etiketler: kuzey ırak, referandum
Okunma Sayısı: 2170
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı