"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

HÜSAMETTİN AKMUMCU 88 YAŞINDA VEFAT ETTİ

17 Nisan 2011, Pazar
BEDİÜZZAMAN Said Nursî’yi sağlığında ziyaret etmiş, merhum Av. Bekir Berk’le birlikte Risâle-i Nur dâvâlarında bulunmuş olan eski Isparta milletvekili Av. Hüsamettin Akmumcu önceki gün vefat etti.

Hüsamettin Akmumcu vefat etti 

 
Bir süredir Isparta Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşlılığa bağlı müşahede altında bulunan Akmumcu, 88 yaşındaydı. Akmumcu’nun önceki gün akşam saatlerinde vefat ettiği bildirildi. Akmumcu’nun cenazesi dün öğle namazını müteakip Isparta Mimar Sinan Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından asri mezalıkta defnedildi.

HÜSAMETTİN AKMUMCU KİMDİR?
Akmumcu, 1923 yılında Isparta’nın Uluborlu ilçesinde dünyaya geldi. 1955 yılında Ankara Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Bediüzzaman, vefatından 1 ay önce 24 Şubat 1960 tarihinde Akmumcu’ya vekâletnâme verdi. Avukat Akmumcu 1969-1973 yılları arasında Adalet Partisi milletvekilliği, 1973-1977 döneminde de Millî Selamet Partisi milletvekilliği yaptı. 

Okunma Sayısı: 4019
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • özdemiroğlu

    17.4.2011 00:00:00

       Akmumcu Ağabeyimize C.Allah’tan rahmet dilerken,yakınlarına da sabr-ı cemil niyaz ederiz.Siyasi hayatını tasvip etmedik,ancak kamil bir mümin ve Risale-i Nur’a hizmetleri unutulmaz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı