"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İçerideki dertleri unutturmanın peşindeler

17 Şubat 2016, Çarşamba 10:10
Gazeteci – Yazar Ahmet Altan gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Altan, Türkiye Cumhuriyeti’nin geçmişte de çok zor günlerden geçtiğini ama bu dönemdeki kadar ‘çaresizleşip zavallılaşmadığını' vurgulayarak, “İttihatçılar gibi bugünkü iktidarın da “belaya” ihtiyacı var, dışarda bir bela bulup içerdeki dertleri unutturacaklar.” dedi. 

Haberdar’daki yazısında İttihatçılar’la günümüz iktidarı arasındaki benzerliği ele alan Ahmet Altan, “İttihatçılar Osmanlı’nın bütün ağrılarını, Osmanlı’yı öldürerek bitirdiler. Bugünkü devleti bitirmek için çırpınanlar da AKP’liler. Suriye’ye gireceklermiş… Bu, Türkiye’nin değil, içerde başarısızlıktan başarısızlığa savrulan, “şiddetkeş” olup son bir “altın vuruş” arayan siyasi iktidarın savaşı. Kiminle savaşacaksın Suriye’de?” sorusunu yöneltti.

Ahmet Altan’ın yazısından bazı bölümler şöyle:

(...) Bütün beceriksiz diktatörler, sonunda “dışarıdaki” bir belaya bulaşırlar, İttihatçılar böyle gitti, Yunan cuntası böyle gitti, Arjantin cuntası böyle gitti, Hitler böyle gitti, Saddam böyle gitti.

Diktatörler gidiyor bu belanın sonunda ama ülkeleri de çok büyük yaralar alıp, çok büyük acılar çekiyor.

Türkiye de adım adım bu belaya yaklaşıyor.

Çünkü bugün Türkiye “fiili başkanlık” denilen, yasadışı bir sistemle yönetiliyor… Sistemin temeli “yasadışı” olunca bütün sistem de yasadışına doğru bel veriyor.

Tayyip Erdoğan, anayasal sınırların dışına çıkıp “fiilen başkanlık” yapma iddiasından vazgeçmediği sürece de Türkiye tek bir gün “istikrar” görmeyecek, bela bu ülkede hiç bitmeyecek.

Okunma Sayısı: 1942
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Egitimci

    18.2.2016 09:10:35

    Saygıdeğer hocam yazı güzel ama benzetmeler yanlış olmuş makam ve mevki sahibi olmayan insanlar makam ve mevki sahibi olan insanların şeytanı nı bilemez bence iki kişi masum bir erenler bide elinden gelmeyenler

  • mk

    17.2.2016 10:50:34

    Allah akil fikir versin. Cevremizdeki bütün komsularin evleri yanarken bizim evimiz nasil saglam kalacak? Birde bunu izah etse beyefendi.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı