"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İdare mahkemesinden emsal karar

04 Şubat 2019, Pazartesi 18:53
Darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL 2 yıl sürdü.

Bu sürede kanun hükmünde kararnameler ile 125 bin 678’i ihraç olmak üzere toplam 131 bin 922 işlem yapıldı. Bu işlemleri incelemek üzere kurulan OHAL Komisyonu’na 125 bin 600 başvuru yapıldı. Bu başvuruların yüzde 40’ı yani 50 bin dolayı sonuçlandırıldı. 75 bin dolayında başvurunun ise inceleme çalışmaları devam ediyor. Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre, OHAL Komisyon’un kabul ve iade kararları gereği yapılmak üzere ilgili kurumlara iletiliyor. Komisyon’un ret kararlarına karşı ise Ankara’da Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından kurulan dört özel yetkili idare mahkemesinde dava açılabiliyor.

31 bin dâvâ açıldı

OHAL Komisyonu’nca verilen ret kararlarından şu ana kadar 31 bini Ankara’da bulunan 19, 20, 21, 22. idare mahkemelerine taşındı. Dört mahkeme bu davalardan 4 bin dolayını sonuçlandırdı. Davaların çoğunluğu ret kararı ile sonuçlandı. Yani ihraç kararlarının çok büyük bir kısmı yerinde bulundu. Ancak az da olsa mahkemeler, ihraç işlemlerinin iptali yönünde kararlar da verdi. Komisyon, ByLock kullanımı, Bank Asya ve 17-25 Aralık süreci konularında üç önemli karar verdi. Örgütün gizli haberleşme ağı ByLock kullanıcısı olduğu iddiasıyla kamu görevinden ihraç edilen ancak ByLock’u oğlu kullandığı tespit edilen, hakkında açılan örgüt üyeliği davasından da beraat eden memur hakkında OHAL Komisyonu’nca verilen ret kararını iptal etti.

Etiketler: ohal komisyonu
Okunma Sayısı: 29703
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    5.2.2019 10:05:32

    Ne mutlu :( Geciken adaleti beklemekle ömürler bitti, tükendi. Şimdi mazlumlarla el sıkışıp tekrar birlikte olmayı siyaseten ümit eden, onlara fabrika ayarlarına dönmeyi teklif edenler, adil-i mutlak olan Allah'a havale edileli çok oldu. Gün gelir, gecikmeyen adaletin terazisi rûz-i mahşerde bunları da tartar. O günden korkun!..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı