"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İhsanoğlu: AİHM'in kararı takdire şayan

26 Ekim 2018, Cuma 11:42
Eski İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, AİHM'nin Hz. Muhammed (S.A.V.) kararına ilişkin "Saygısızlığın, hakaretin ve nefret uyandıran düşmanlıkların ifade hürriyetiyle ilgisinin olmadığı yolundaki bu karar takdire şayandır." dedi.

Eski İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM), Avusturyalı bir kişinin Hz. Muhammed'e (S.A.V.) yönelik hakaret içeren ifadelerinin düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği kararına ilişkin, "Saygısızlığın, hakaretin ve nefret uyandıran düşmanlıkların ifade hürriyetiyle ilgisinin olmadığı yolundaki bu karar takdire şayandır." dedi.

İhsanoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliği yaptığı dönemde İslam karşıtı söylemlere yönelik başlatılan mücadelenin sonuçlarını AİHM'nin, Hz. Muhammed’e hakaretin düşünce özgürlüğü kapsamına girmediğine oy birliğiyle hükmetmesi şeklinde gördüklerini söyledi.

İslam dünyasını rahatsız eden İslamofobik faaliyetlerin çatışma ile değil iş birliği üslubu içerisinde çözüleceği görüşünün AİHM kararıyla da teyit edildiğinin altını çizen İhsanoğlu, şöyle konuştu:

"İfade hürriyetinin başkalarına hakaret etmek serbestiyeti bahşetmediği ve her ne kadar temel bir insan hakkı olsa da ifade özgürlüğünün mutlak bir hak olmadığı şeklinde formüle ettiğimiz yaklaşım bugün AİHM tarafından kabul görmüştür. Saygısızlığın, hakaretin ve nefret uyandıran düşmanlıkların ifade hürriyetiyle veya insan haklarının kullanımıyla ilgisinin olmadığı yolundaki bu karar takdire şayandır. İslamofobi mücadelesi ve yıllardır seslendirdiğimiz görüşler AİHM tarafından benimsenmiş ve ilan edilmiştir. Bu karar, tüm yönleriyle mutluluk vericidir."

 

AA

Okunma Sayısı: 2993
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı