"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İmanı kurtarmak zamanı

23 Mart 2016, Çarşamba
Bediüzzaman Said Nursî, vefatının 56. yılında rahmetle anılıyor.

Bediüzzaman Haftası çerçevesinde Malatya’da da bir anma programı düzenlendi. Programa gazeteci yazar Latif Salihoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Şahsî maneviyi güçlendirmeliyiz

Konuşmasına Risale-i Nur’dan bölümler okuyarak başlayan Salihoğlu, şunları söyledi:

‘Kişi kendini sorgulamalıdır. Enfüsi dairede bir tefekkürle herşey yerine otuırur. Nereden gelip nereye gidiyoruz, bu hayatın anlamı ne? sorularına cevap vermeliyiz. Bunun yolunu Kur’ân’dan aldığı derslerle Risale-i Nur, gösteriyor’ dedi.

Daha sonra tenkitlere karşı makul cevaplar vermek ve sabretmek gerektiğini anlatarak sözlerine devam eden Salihoğlu, ‘Ehli imanla çekişmeye girmenin faydası yok. Bediüzzaman da böyle yapmıştır. Risale-i Nur’un 4 bin sayfası imanla ilgilidir. Büyük vazife dar dairededir. Afakî konular insanı dağıtır. Siyasî ve diplomatik işler bize göre değildir. Zaman cemaat zamanıdır, kişi dahi de olsa tuzağa düşebilir. Şahsî maneviyi güçlendirmeliyiz. Şahsî manevî yıkılmaz. Bütün sıkıntıları bu yolla aşabiliriz. İslâmı doğru anlamak ve anlatmak lâzım. Bu zamanda manevî cihad önem kazandı. En büyük cihad nefisle yapılandır. Ruhumuzu, aklımızı, vicdanımızı ve idrakimizi Nurlarla aydınlatırsak dünya ve ahiret güzel olur’ ifadelerini kullandı. 

Salihoğlu daha sonra sorulara cevap vererek kitaplarını imzaladı.

Okunma Sayısı: 3091
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı