"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Islak imza'ya 15 tutuklama istemi

06 Ağustos 2016, Cumartesi 16:19
"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesinde ıslak imzası bulunduğu iddiasıyla Dursun Çiçek'e kumpas kurulduğuna ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 şüpheli, tutuklama istemiyle nöbetçi hâkimliğe sevk edildi.

Ergenekon davasında delil kabul edilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' belgesinde ıslak imzası bulunduğu iddiasıyla Dursun Çiçek'e kumpas kurulduğuna ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 şüpheli, tutuklama istemiyle nöbetçi hâkimliğe sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından başlatılan “Islak imzada kumpas” soruşturması kapsamında, aralarında adli tıp, polis ve jandarma kriminal uzmanlarının da bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerini aldığı 15 şüpheliyi, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hâkimliğe sevk etti.

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca "Ergenekon'da kumpas" iddiaları üzerine geçen yıl soruşturma başlatılmıştı. Savcılık, Ergenekon davasının delillerinden olan "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesindeki ıslak imzanın kime ait olduğunun yeniden belirlenmesi için çalışma başlatmış ve söz konusu belgeyi, bilirkişiye göndermişti. Bilirkişiler, imzanın Dursun Çiçek'e ait olma ihtimalinin zayıf olduğuna dair hazırladıkları raporu, savcılığa ulaştırmıştı. Bunun üzerine savcılık, 24 Temmuz'da ilk operasyonu gerçekleştirmişti.

CHP Milletvekili emekli Albay Dursun Çiçek, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesinde ıslak imzası bulunduğu iddiasıyla dahil olduğu Ergenekon davasında, 5 Ağustos 2013'te ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

AA

Okunma Sayısı: 2893
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı