"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'İstanbul'da konut fazlalığı yok'

22 Ağustos 2018, Çarşamba 12:08
Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Akbal, "İstanbul genelinde öyle bahsedildiği gibi konut stoku fazlalığı yok, sadece Esenyurt, Kurtköy gibi bazı bölgelerde böyle bir fazlalıktan bahsedebiliriz." dedi.

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, gayrimenkul sektöründe yaşanan yavaşlamayla ilgili söylentilerin gerçeği yansıtmadığını kaydederek, tüm sıkıntılara rağmen ilk 6 ayda geçen yılın aynı dönemine göre sadece yüzde 1,3 düşüşle 646 bin 32 konut satıldığını anımsattı.

Son dönemde ekonomide yaşanan olumsuzlukların lokomotif sektör olduğu için gayrimenkule yansımasının son derece normal olduğunu dile getiren Akbal, ancak bahsedilen ve iddia edilen büyük sıkıntıların doğru olmadığını söyledi.

Akbal, sektörün iç piyasadaki yavaşlamayı yabancıya satışla telafi etmeye çalıştığını ifade ederek, yabancılara konut satışının yılın ilk yarısında 2017'nin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artışla 11 bin 816 olduğunu aktardı.

Suudi Arabistan başta olmak üzere Körfez ülkeleri ve Mısır'a ciddi konut satışı gerçekleştirdiklerini dile getiren Akbal, Türkiye'den alım yapan ülke sayısının her geçen gün arttığını akardı.

"İstanbul'un konut stoku sıkıntısı yok"

Akbal, sektör genelinde konut stokunun bulunmadığını kaydederek, ancak İstanbul'da bazı bölgelerde böyle bir stoktan bahsedilebileceğini Esenyurt, Kurtköy gibi bölgelerin stok fazlalığı için örnek verilebileceğini bildirdi.

İstanbul'da şu anda konut stoku olarak belirtilen rakamın 400 bin olduğunu dile getiren Akbal, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İstanbul'da geçen yıl 238 binden fazla konut satılmış. Ayrıca 250 bin konut ihtiyacı var. Bir yılda bu stok ciddi şekilde azalacaktır, 1,5 yılda ise tamamen bitecektir. İstanbul'un konut stoku yok aslında. Şu anda İstanbul için en büyük sorun erişilebilecek fiyatta konut olmaması. İstanbul'un merkezi noktalarında arsa fiyatları çok yüksek olduğu için vatandaş uygun fiyatlı konutu bulamıyor, ancak çevre ilçelerde bu rakamlara ulaşabiliyor. Burada çözüm kentsel dönüşüm."

 

AA

Etiketler: konut, İstanbul, gayrimenkul
Okunma Sayısı: 1354
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı