"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İstanbul’da uluslararası Kırım sempozyumu düzenlenecek

11 Mayıs 2015, Pazartesi 16:58
Kırım Türklerinin vatanları Kırım’dan sürgün edilişlerinin 71. Yılında İstanbul’da uluslararası bir sempozyum ve anma töreni düzenlenecek.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ile Dünya Kırım Türkleri Derneği’nin birlikte düzenleyeceği “Devletlerarası Kırım, Sürgün ve İsmail Bey Gaspıralı Kongresi” ile “18 Mayıs 1944 Kırım Sürgünü Anma Programı”na yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda davetli katılacak. Sempozyumda 50’ye yakın akademisyen tebliğ sunacak. Dernek Genel Başkanı ve Kongre Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Kamil Berse tarafından verilen bilgiye göre;

İki gün sürecek sempozyumun bitiminde ise 18 Mayıs 1944 Kırım sürgünüyle ilgili anma programı gerçekleştirilecek.Sempozyum 15 Mayıs 2015 Cuma Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde başlayacak ve ikinci gününde yani 16 Mayıs 2015 Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi’nde devam edecek. Daha sonra saat 19.00’da ise Haliç Kongre Merkezi’nde “18 Mayıs 1944 Kırım Sürgünü Anma Programı” gerçekleştirilecek.

SEMPOZYUMDAN BAZI BAŞLIKLAR

Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu “Kırım’daki Türk Varlığının Tarihi Gelişimi”, Yrd. Doç. Dr. Fatih Öztürk “Kırım Referandumu ve Uluslararası Hukuk”, Prof. Dr. Halil Bal “ Kırım 1944 sürgün kararı ve uygulaması”, Gazeteci Timuçin Mercanoğlu “Rusya’nın Kırım’ı İlhakı ve Rusya’ya Entegrasyon Süreci”, Doç. Dr. Eldar Seydametov “İsmail Bey Gaspıralı'nın Göçe Yaklaşımı”, Prof.Dr.Ali Arslan “İslam Birliği düşüncesi ve İsmail Bey Gaspıralı, Zera Bekirova “ 18 Mayıs 1944 Kırım Türklerinin Sürgünü” Doç. Dr. Ranetta Gafarova “Şefika Sultan Gaspıralı: Türk Dünyasının Kadın Lideri”, Doç. Dr. Alime Yayayeva “İsmail BeyGaspıralı ve Kadın-Kızların Tahsili”, Doç. Dr. Svetlana Kerimova “İsmail Bey Gaspıralı'nın Hikayeciliği”,Prof.Dr.Şengül Hablemitoğlu “İsmail Bey Gaspıralı ve Kadın Hareketine bakışı”, Selvina Seitmemetova “İsmail Gaspıralı'nın Matbaasında Neşir Olunan Kuran-i-Kerim ve Dini Kitaplar”, Elmira Abibullayeva “İsmail Gaspıralı Müzesinin Tarihine Dair Yeni Araştırmalar”, Doç. Dr. Lenara Dzhelılova “1926 Türkoloji Kurultayı ve Kırım Tatarlarında Harf İnkılabı”, Doç. Dr. Ahtem Celilov “Kırım’ın Eski Çeşme ve Sebilleri” gibi başlıklarda tebliğ sunacaklar.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1885
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı