"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İTÜ'de bildiri imzalayan 30 akademisyene soruşturma

10 Şubat 2016, Çarşamba 14:49
"Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza veren İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 30 akademisyene soruşturma açıldı.

'Barış İçin Akademisyenler’ grubunun “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildirisine imza veren İstanbul Teknik Üniversitesi’nden (İTÜ) 30 akademisyene soruşturma açıldı.

Akademisyenlere tebligat gönderen üniversite yönetimi, akademisyenlerden 15 gün içinde ifade vermelerini istedi.

Tebligatta şu ifadelere yer verildi:

“İlgide belirtilen yazıda bir grup öğretim elemanının yayınladıkları bildiriyle devletimizin, ülkemizde sürmekte olan teröre karşı mücadelesini katliam ve kıyım olarak nitelendirdiği, üniversitemiz kadrolarında bulunan ve mezkûr bildiriyi imzalayan personel hakkında gerekli işlemin başlatılması ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na bilgi verilmesi istenmektedir.”

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisinin yayınlanmasından bir gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan bildiriyi çok sert sözlerle eleştirmiş, hükümet yetkililerinden art arda gelen suçlayıcı açıklamaların sonrasında bu metni imzalayan akademisyenler hakkında savcılık soruşturması başlatılmış, bazı akademisyenler evleri ve işyerleri basılarak gözaltına alınmıştı. Birçok üniversitede ise öğretim üyeleri hakkında idari soruşturmalar başlatılmıştı.

Son olarak Nişantaşı Üniversitesi barış bildirisini imzalayan 6 akademisyenin sözleşmesini feshetmişti.

Etiketler: akademisyen, itü, bildiri
Okunma Sayısı: 1544
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı