"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Japonya'da Uygur protestosu

29 Haziran 2019, Cumartesi 18:15
Uygurlar, Tibetliler ve bazı Çinli muhalifler, G20 Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği yapan Japonya'nın Osaka kentinde Pekin yönetimini protesto etti.

Japonların da büyük ölçüde destek verdiği protesto yürüyüşünde Doğu Türkistan ve Tibet bayrakları taşıyan eylemciler, dünya liderlerinden Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'e baskı yapmasını istedi.

 

Göstericiler Doğu Türkistan ve Tibet'teki insan hakları ihlallerinin son bulmasını isterken kimi göstericiler de Hong Kong'da son yaşanan gelişmeleri protesto etti.

Ellerini ve ayaklarını zincirleyerek yürüyen Uygur eylemciler, Çin'in Doğu Türkistan'da inşa ettiği ve milyonlarca Uygur Türkünü zorla tuttuğu toplama kamplarının kapatılmasını istedi.

Tayvanlı protestocu Yu-Shih Liao, "Umarım bir mesaj verebiliriz. Çünkü haberlerde herkesin Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'i çok soğuk bir yüzle karşıladığını okudum. İşte bizim yapmamız gereken bu ve daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Çin'e, G-20 ya da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesi olabilirsiniz ama bu sizin yaptığınız insan hakları ihlallerini onayladığımız anlamına gelmez mesajı vermeliyiz." diye konuştu.

Euronews Türkçe

Etiketler: Japonya, Uygur, protesto
Okunma Sayısı: 1529
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı