"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kamu kurumlarına koyun ve keçi eti de satılacak

31 Aralık 2014, Çarşamba 13:42
Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürü Kasım Piral, “Toplumun yeterli ve dengeli beslenmesi önceliğimiz” diyerek, kamu kurumlarına dana eti yanında koyun ve keçi eti de satacaklarını belirtti.

Et ve Süt Kurumu, kamu kurumları ile 2015 yılı için yenilediği sözleşmelere dana eti satışı yanında koyun ve keçi etini de ekledi. Küçükbaş hayvancılığın desteklenmesi ve etinin daha fazla tüketilmesini amaçlayan kurum, kamu kurumlarına dana eti yanında koyun ve keçi eti de pazarlayacak. 

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kasım Piral, yaptığı yazılı açıklamada, piyasada düzenleyici ve destekleyici bir rol üstlenen ESK’nın, besicileri desteklemek ve tüketicilere de uygun fiyata ürünler ulaştırmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi. 

Türkiye’de kırmızı et ihtiyacının ağırlıklı olarak büyükbaş ürünlerden karşılandığına dikkat çeken Piral, “Bakanlığımız ile birlikte büyükbaş ürünlerin yanında küçükbaş ürünlerin tüketimini artırmayı hedefliyoruz. Toplumun yeterli ve dengeli beslenmesi önceliğimiz. Kamu kurumları ile yaptığımız anlaşmalar soncunda önümüzdeki dönemde koyun ve keçi eti satışlarımızı yüzde yirmi oranında artırmış olacağız. Ayrıca, yeni yılda, kurum mağazalarımızda da koyun, kuzu ve keçi eti satış miktarlarımızı yükselteceğiz, halkımıza uygun fiyata ve sağlıklı küçükbaş eti ulaştıracağız.” ifadelerini kullandı.

Etiketler: koyun, kuzu, keçi, kamu kurumları, et
Okunma Sayısı: 1227
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı