"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kanunun uygulanmaması tam kanunsuzluktur

30 Nisan 2017, Pazar
İstanbul Anayasa Platformu adına yayınlanan yazılı açıklamada, 16 Nisan’da yapılan referandum sürecinde YSK’nın Evet- Hayır kampanyalarının eşit olmayan şartlarda gerçekleştirilmesine, özgürlüklerin kısıtlandığı bir OHAL ortamında yürütülmesine, yasanın açık hükmüne rağmen mühürsüz oyların geçerli sayılmasına karşı yapılan itirazları “Tam Kanunsuzluk Yok” diyerek reddetmesini çok yönlü bir Anayasa ihlâli olduğunu belirterek, Anayasa ihlâllerine karşı kararlılıkla mücadele edileceğini vurgulandı.

YSK, Anayasayı ihlal etti 

Açıklamada, “İstanbul Anayasa Platformu olarak tüm olumsuz uygulamalara karşın halkın yarısından fazlasının  rejim değişikliğine yol açacak nitelikteki bu Anayasa değişikliğine ‘Hayır’ dediğine inanıyoruz. Ancak, Yüksek Seçim Kurulu  halk oylamasının yargı güvencesinde yapılmasını, adil koşullarda olmasını ve sonuçların güvenilirliğini sağlama görevini yerine getirmedi. Türkiye’de seçimlerin ve halkoylamalarının emanet edildiği YSK üyeleri, kanunlarımıza ve Anayasa’ya aykırı bir şekilde görevini kötüye kullanmış ve çok açık bir şekilde Anayasayı ihlal etmiştir. 16 Nisan halkoylaması ile ilgili iş ve işlemlerin iptal edilmesi ve oylamanın yenilenmesi gerekirken YSK Başkan ve üyelerinin hukuk dışı uygulaması kamu vicdanını yaralamış ve toplumsal barışın sürdürülmesi zedelemiştir. İstanbul Anayasa Platformu olarak, “Kanunun Uygulanmaması Tam Kanunsuzluktur” ve “Anayasa ihlalidir” diyoruz” şeklinde ifadeler yer aldı.

İstanbul – Yeni Asya 

***

Konuyla ilgili içerikler:

Okumak için tıklayınız:

YSK, referanduma itirazların ret gerekçelerini açıkladı

YSK üyesi: Anayasa ihlâli var

Referandumda AİHM yolu açık

YSK yanlış yaptı

Açık sayım ilkesi ihlâl edildi

Alay konusu olduk

YSK'nın kararı sürece gölge düşürdü

YSK'nın son dakika aldığı kararla ilgili flaş iddia!

AGİT’ten iddialara cevap geldi

AİHM’den döner

İşte AKP'yi kızdıran AGİT raporu

AGİT'ten Türkiye'ye flaş 'referandum' önerisi

YSK yanlıştan dönsün

AGİT’ten Türkiye’ye referandum eleştirisi: ''Türk yasalarına aykırı''

Mühürsüz oy skandalı büyüyor

Eşi görülmemiş referandum

Etiketler: ysk, referandum
Okunma Sayısı: 2958
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • süleyman mişe

    30.4.2017 12:12:46

    Sandık kurulu üyelerinin hiç suçu yok canım.Onlar masumlar değil mi? İnce bir düşünürseniz hakkı bulursunuz.....

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı