"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kapıkule’de 9 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu

09 Ekim 2016, Pazar 15:47
Edirne'den Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yurt dışına çıkış yapacak TIR'lar 9 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerine ihracat yükü taşıyan TIR'lar çıkış için Kapıkule Sınır Kapısı’nda 9 kilometre kuyruk oluşmasına neden oldu. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri Kapıkule Sınır Kapısı’ndan geçişlerde bir sorun olmadığını ancak Bulgar gümrüğünde işlemlerin yavaş yapılması nedeniyle kuyruğun uzadığını ifade etti. Bulgaristan'a açılan diğer sınır kapısı olan Hamzabeyli de ise TIR araçlarının kuyruğu 5 kilometreyi geçti.

'3 YILDIR GEÇİŞLER ÇOK YAVAŞLADI'

İstanbul’dan aldığı tekstil yükünü Karadağ’a götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen TIR sürücüsü Necdet Fırtın, son 3 yıldır geçişlerin yavaşladığını ve sorunun Türk tarafından başlayıp Bulgaristan tarafında devam ettiğini söyledi. Yurt dışına çıkış yapmak için 2.5 gün kuyrukta bekletildiklerini anlatan Fırtın, "Bizim çilemiz hep aynı kuyrukta beklemek. Biz Kapıkule’de girdiğimiz TIR kuyruğu gümrük sahası tarafında devam ediyor. Yolda kuyrukta Kapıkule Sınır Kapısı’na günlerce bekliyoruz. Gümrük kapısına girdikten sonra dozvola sırası bekliyoruz. Ardından mazot kuyruğuna giriyoruz. Bu saatlerce hatta bazen 24 saat sürüyor. Daha sonra Bulgaristan tarafına tam geçtik derken burada da bize çeşitli bahanelerle günlerce bekletiyorlar. Toplamda bizim Türk ve Bulgar tarafından çıkışımız 2.5 günü buluyor" dedi.

Almanya’ya ihracat yükü taşıyan TIR sürücüsü Erol Yücel ise 1 gündür kuyrukta beklediğini ifade ederek Bulgaristan, Sırbistan, Slovenya’ya kadar sınır kapılarında sorun yaşadıklarını söyledi. 

BULGAR SÜRÜCÜ DE KENDİ GÜMRÜĞÜNDEN ŞİKAYETÇİ

Yükünü Romanya’ya götürmek için dün gece yarısı Kapıkule Sınır Kapısı’nda kuyruğa girdiğini belirten Bulgar TIR sürücüsü Raskol Nikola, kuyrukta beklemelerinin Bulgaristan Gümrük Kapısı’ndan kaynaklandığını söyledi. Türk tarafından geçişlerde sıkıntı yaşamadıklarını anlatan Nikola, "Bulgaristan gümrük çalışanları işlemleri çok yavaş yapıyor. Birde denetimleri çok abartıyorlar. Saatlerce boşu boşuna bizi bekletiyorlar. Bu sorunun çözülmesi gerekir. Bizi boşu boşuna burada bekletiyorlar” diyerek kendi ülkesinin gümrüğünü eleştirdi.

DHA

Etiketler: kapıkule, tır kuyruğu
Okunma Sayısı: 2418
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı